lördag 3 januari 2009

Hädiska tanke...

Funderar på hur det skulle bli om den nuvarande regeringen fick vikariera i Vatikanen....

Rumstera om lite bland befattningarna... Utnämna nya kardinaler...

Med tanke på hur de har fördelat toppjobben i Sverige så vore det nog en väldigt bra idé!

Men inte skulle man vilja att de skulle inspirera Kyrkan till prioritering av världens alla rika på bekostnad av de fattigaste, eller att den hårdnande asylpolitiken skulle sprida sig till fler länder.

I de frågorna borde Vatikanen istället vikariera i Sverige!!!

5 kommentarer:

Rolf 3 januari 2009 14:38  

Nej det får vi verkligen hoppas att de inte får möjlighet att sprida sin omvända Robin Hoodpolitik. Vi kristna har ett stort ansvar nu att visa hur en kristen fördelningspolitik ska se ut. Utifrån bibelns ord, för vår nuvarande regering en ekonomisk politik förelningsmässigt som är raka motsatsen till en kristens syn på livet och medmänniskorna. Den människosyn vår regering ger bild av är att alla inte är lika mycket värda. Värdet ligger i om en person har lyckats få ett arbete, är frisk och kan arbeta även som pensionär. Om något av detta inte fungerar är personen inget värd utan ska vara tacksam om denne får något alls att leva av.

Charlotte Therese 3 januari 2009 18:16  

Ja, arbete till 72 års ålder var väl det senaste förslaget...?

Och när vi väl når dit har det väl höjts till livstid?

Politiken borde utgå från människan - inte ekonomin.

Jag vet, det är ett helt bakvänt tänk - men jag tror att det är det enda som lönar sig på sikt!

Rolf 4 januari 2009 06:11  

Självklart borde politiken utgå från människan och inte som nu lönsamheten.
Att pensionsåldern höjs är fel och även att de som har jobb har möjlighet att stanna kvar till 72 som föreslagits. Varför? Jo därför att så länge det finns arbetslösa ska dessa först få ett arbete innan man låter äldre stanna kvar vilket enbart kan få till följd att arbetslösheten ökar än mer.

Charlotte Therese 4 januari 2009 14:47  

Som jag har förstått det så är de nya reglerna till för att täcka en skriande brist på arbetskraft.

Så är även öppnandet, för första gången sen 70-talet, för tillfällig arbetskraftsinvandring.

Vi har helt enkelt inte tillräckligt med unga personer i landet som kan ta hand om de åldrande generationerna, sjukvåden behöver stärkas etc.

Och vad beror detta på?

Tja - att Sverige inte är katolskt kanske?

Höga aborttal och få planerade barn - beror det inte i hög grad på ökad karriärsplanering - och kravet på ständigt högre levnadststandard?

Undrar nån verkligen varför det blir ett Moment 22 av det?

Samhället har själv skapat detta som det nu inte kan hantera på ett bra sätt - och det hela bara fortsätter att rulla på mot stupet...

Nån politiker som orkar reagera, eller?

bokmalin 5 januari 2009 12:04  

Mor min jobbar en del än, rycker in där det behövs. Gamla sjuksköterskor är ett segt släkte... Hon är strax över sjuttio år gammal, kärnfrisk och trygg i sin yrkesroll. Väldigt rutinerad. De yngre sjuksköterskorna uppskattar henne och ser henne som en resurs. Själv planerar jag att jobba så länge jag har något att ge och så länge det känns roligt. Så seglivade som vi är i min släkt kan jag inte tänka mig att leva 15-20 år eller mer utan att få arbeta. De äldre behövs, mödrar och fäder behövs inte bara i hemmen utan även på våra arbetsplatser. De som arbetar med människor vet också att yrkesskickligheten växer med den personliga utvecklingen. Sådant tar tid. Det är synd att man skall gå i pension när man kanske är som bäst!

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP