lördag 6 december 2008

Il Divo - The PromiseIl Divo (David Miller, Sébastien Izambard, Urs Bühler och Carlos Marin) har funnits ett tag som grupp (tidigare som soloartister), och har på fyra år sålt 22 miljoner album... De är ute på världsturné just nu, i anslutning till att deras senaste album "The Promise" nyligen har släppts.

Omslaget (och flera av sidorna i texthäftet) visar fyra uppklädda och ganska så stajlade unga män. Ännu ett av dessa "pojkband" som försöker sälja skivor med hjälp av utseendet, tänkte jag först lite fördomsfullt. Men de är något så ovanligt som tre klassiskt skolade sångare och en popsångare som har bildat en grupp ihop.

Om man bortser från den allra första genomlyssningen, då tankarna mest gick i riktningen högstämd "smörsång", lite åt operahållet, så har skivan vuxit mer och mer genom att rulla i bakgrunden ett tag nu. Den blir faktiskt allt bättre för varje gång.

För de sjunger riktigt bra - och även texterna har ett djupt innehåll (om man förstår språket - själv kan jag lista ut vad de handlar om via franskan och den lilla italienska jag lärde mig inför en resa en gång).

Bara en av låtarna är på engelska. Och den är faktiskt bäst. Klassikern "Amazing Grace".

Men de har flera kända låtar med - Frankie Goes To Hollywood's "The Power Of Love", Leonard Cohen's "Hallelujah", Charles Aznavour's "She" och ABBA's "The winner takes it all". På italienska (och någon sång på spanska).

Och jag frågar mig verkligen varför de sjunger det mesta på italienska - eftersom de kommer från olika länder, men ingen av dem är från Italien (utan: USA, Schweiz, Frankrike och Spanien).

Tips: låt herrarna sjunga mer på engelska framöver - deras röster (och deras publik) förtjänar det!

Det går att lyssna på några av låtarna via länken överst i inlägget.

***

Läs fler recensioner här:

HD, ST, Trelleborgs dagblad (recenscenten där verkar ha haft en riktigt dålig dag).

0 kommentarer:

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP