torsdag 25 december 2008

Midnattsmässan - spöklika påvebilder igen

Här är några bilder från årets midnattsmässa från Rom... Liksom förra året blev de ganska spöklika...

Vet inte varför en blev så ljus - ingen bild är tagen med blixt, och så där ljust var det inte. Det är knappt man känner igen honom. Vart tog håret vägen, t.ex.?

Och - vad är det för något i högra hörnet på nästa bild - en liten hand? Vems? Påven har väl större händer än så där? Eller hamnade den bara i en konstig vinkel... Det ser nästan ut som ett uppnosigt litet katthuvud... :-)

Enda gången påven riktigt lyste upp var efter att barnen hade kommit fram till honom med nattvardsattiraljerna. Tyvärr hann jag inte fram till kameran. Det vore ju kul med lite gladare bilder också...

Funderar för övrigt på om inte ett par saker under mässan var nya för i år.

Den långa tystnaden vid två tillfällen. (Bra!)

Och den där stora guld...krubban(?) pallen(?) som påven knäböjde med händerna på vid en kort tillbedjan under trosbekännelsen (vid "incarnatus est"). Inte har väl den varit med förut? Eller?


Och så den där skogen av gigantiska ljusstakar (med något hostielikt inmonterat i fötterna) som nästan helt skymmer vad som sker vid altaret. Varför har de satt dem där?

Lite obehagligt var det också när påven med följe tågade ut och en kvinnlig beundrare i knallröd klänning försökte springa fram och röra vid honom, och hans livvakter brutalt brottade ner henne. Själv stannade han bara och tittade. Kunde väl åtminstone ha hälsat på kvinnan?

Fick en länk till en festlig video där påven är med och sjunger en fosterlandssång så gott han minns. Nationalsången? Något bayerskt i alla fall... Där tycks han trivas bra... :-)


2 kommentarer:

bokmalin 28 december 2008 02:16  

...att påven blev så blek på bild? Konstigt. Jag tittade lite på midnattsmässan men kunde inte ha ljudet på för mina flickor sov i samma rum. Då missar man en del.

Har hittat ett klipp på YouTube där påven (John Cleese)försvarar den klassiska kristna tron mot påhitten från en mycket excentrisk Michelangelo (Eric Liddle, hette han så?). Cleese sköter sig bra tycker jag. Sök på Monty Python och pope får du se.

Charlotte Therese 28 december 2008 18:43  

Ja, och så den där genomskinliga gestalten som togs just när de växlade bild. Det blev många såna förra året.

Boo hoo...

Tack för tipset - ska leta efter klippet sen!

Monthy Python tillhör mina favoriter...

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP