lördag 25 oktober 2008

Tistou gästkattbloggar


Fick mail från Tistou igår...

***

"Hej alla trogna läsare!

Jag har väl berättat att jag har flyttat ut på landet? Husse och matte (tjänstefolket ni vet) jobbar på ett ställe som heter Marielund. Hela resan hit var jag på ett jämmerligt humör. Jag trodde vi skulle till MarieHUND. Puuuh vad lättad jag blev. Nu är livet snarast jamerligt.

Jag får gå ut om dagarna. Först verkade det väldigt farligt. Jag gick försiktigt ut genom dörren och smög in i den närmaste busken. Sedan tre snabba skutt hem till tröskeln igen där jag fick vänta i säkert tre sekunder innan jag äntligen blev insläppt. Puuuuh, igen. Nu skrattar jag åt hur rädd jag var i början. Nu går jag säkert trettio meter hemifrån och nosar och upptäcker. Efter några minuter går jag in igen. Och så efter några minuter: ut igen!

I går hände något spännande. Det var en annan katt utanför när jag kom ut. Först tänkte jag vända, och hade inte matte varit med mig ute på trappan hade jag säkert krafsat på dörren och jamat jämmerligt. Men nu var jag modig. Vi nosade en stund på varandra den andra katten och jag. Sedan ville jag in och morska upp mig, men bara en liten stund. Sedan ut och nosa lite igen. Den andra katten är alldeles svart och heter Rafael. I dag har vi lekt och jagat varandra lite. Nu är det snart mörkt och då får jag inte gå ut. Men i morgon skall vi nog rasa riktigt med varandra.

Apropå rasa förresten. Husse och matte har ett litet, litet fönster i sovrummet. Det står på glänt om nätterna och då vill jag förstås upp. Jag hoppar och hoppar. Fönstret sitter högt upp - dumt! Härom natten kom jag upp och då var det fullt med grejor i fönstret - jättedumt! De rev jag ner förstås. Matte vaknade och var inte så glad fast jag spann det finaste jag kunde. I går natt hoppade jag upp igen och kan ni tänka er: det stod saker där igen. Hur dum får man vara? Naturligtvis rasade de ner. Det kan väl inte jag rå för. Nu hoppas jag att de har lärt sig, men ibland verkar det som om husse och matte är helt obildbara. Mjau. Jag säger bara det: mjau!!

Jamliga hälsningar från Tistou."

2 kommentarer:

Johanna G 25 oktober 2008 13:30  

Ahh! Skönt att ha dig tillbaka. Funderade just på om Charlotte hade ändrat lösenord så att du inte kom in längre...

tistou 25 oktober 2008 13:46  

Det är snarare så att det inte finns så mycket tid till att blogga här ute på landet.

Helt annat än att vara stadskatt! Spännande äventyr väntar i varje nosriktning.

Och här finns bara en laptop som jag inte vet hur man sätter igång. Så får passa på medan husse mailar. Då är det enklast att skicka mail samtidigt.

Hoppas komma till Uppsala på besök. Det var länge sen man såg sommarkattvärdinnan.

Nu måste jag logga ut innan någon märker att jag bloggar, datorn stod på här, obevakad...

Ska också passa på att vara ute nu innan den blötkalla snön kommer. Inget man vill ha under tassarna precis.

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP