torsdag 25 september 2008

Ny funktion: pusha de bästa inläggen!

Så där ja...

Efter lite pillrande fick jag in en liten pusha-knapp under varje blogginlägg, som alla som tittar in här gärna får trycka på när ni tycker att något inlägg är extra bra och förtjänar att hitta fler läsare.

Man måste registrera sig på pusha allra först - men det är enkelt och går snabbt, sen behöver man logga in varje gång för att posta och rösta på länkar - så välj ett användarnamn och lösenord som ni minns.

Man kan även pusha egna blogglänkar - men det får ingen direkt effekt om inte fler hänger på och visar att de tycker att ett inlägg är särskilt läsvärt.

Ni som har egna bloggar uppmuntras härmed till att lägga in pusha-länkar i era bloggar också så jag kan pusha era bästa inlägg på motsvarande sätt... ;-)

Det här kan vara ett bra sätt att influera bloggosfären med lite mer tänkvärda och djupa inlägg än de som oftast haussas upp och hamnar i fokus...

De inlägg som pushas mest hamnar högst på en lista - och får därmed sannolikt fler läsare - även sådana som aldrig skulle ha hittat inläggen annars - men som kanske bäst behöver läsa dem....

5 kommentarer:

Johan Stenberg 25 september 2008 16:52  

Nu har jag registrerat mig och pushat ett inlägg som du redan hade pushat.

Testade att pusha ett till, men eftersom det inte var pushat tidigare så var man tvungen att skriva in titel, beskrivning och nyckelord, så det var lite för jobbigt.

Kul grej i varje fall.

Charlotte Therese 25 september 2008 17:08  

Ja, jag testade också med ett par inlägg...

Så jobbigt är det ju inte att lägga till en länk och en megakort beskrivning - om man tycker att något är läsvärt.

Särskilt inte om det kan vara ett sätt att missionera den ännu inte kristna bloggosfären...

Fast det kan ju vara ett tips - om alla som vill förbereder det hela genom att pusha de bästa av de egna nya inläggen kontinuerligt så blir det enklare för andra som kommer senare att pusha på - då tror jag det ska räcka att bara trycka på knappen - och eventuellt logga in.

Charlotte Therese 25 september 2008 17:18  

Nu testade jag att pusha en till - för första gången via en knapp under inlägget.

Det tog ungefär fem sekunder eftersom länken redan var färdig så man bara behövde skriva in rubriken och några ord om inlägget.

Sökord läggs till i deras lista såg jag också - så att om man har skrivit in "andligt liv" och det inte fanns i deras lista tidigare (det gjorde det inte) så hamnar det där automatiskt så man bara behöver skriva "an" så kommer det upp som ett alternativ man kan klicka på för att snabbt lägga till det.

Suveränt ju!

Och man behöver inte ens logga in om man inte vill - det går att markera en funktion så man blir automatiskt inloggad.

Tycker att det här var riktigt bra - d.v.s. något jag pushar för! :-)

För att ett inlägg ska synas på listan så behöver det bara 5-7 pushar - vilket ju inte är så mycket.

LeoH 25 september 2008 22:42  

Jag har registrerat mig och pushat ett inlägg.
Det jag insåg från början, att jag inte skulle förstå hur jag får in knappen till mina inlägg, bekräftades omedelbart.:-)

Charlotte Therese 26 september 2008 13:19  

Leo,

Det finns en sida med info för bloggare om hur man gör. Hittade du den? Tror det var en länk längst ner på första sidan, eller när man är inloggad, som ledde dit.

Det funkar inte för alla blogghotell än - men blogger funkar som synes, och blogg.se, och några till.

Behöver du hjälp med att få in koden i bloggmallen så hör gärna av dig.

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP