torsdag 18 september 2008

FRA i all ära.... Posten/Citymail är värre!

De har gjort det möjligt för min granne att få reda på det mesta om mig under det år jag har bott här.

Det börjar bli väldigt obehagligt faktiskt - ett intrång i privatlivet - eller vad som borde vara det.

Posten (eller Citymail - numera får vi post 3-4 gånger om dagen från olika utdelare) verkar anställa idel personer som inte kan läsa och därmed jämföra att namnen är desamma på dörr och brev. Jag har ringt dem flera gånger, men det har inte blivit bättre.

För det är väldigt ofta som brev hamnar i fel brevlåda. Särskilt mina. Och särskilt ofta hamnar de just hos en granne - som är lite märkligt funtad. Hon hälsade mig "välkommen" i huset när jag flyttade in genom att smälla igen sin dörr så snart jag steg ut från hissen och första gången gick för att låsa upp dörren. Av nån oförklarlig anledning stod hon där och glodde.

Andra gången jag skulle tvätta snodde hon min tvättid - och slängde ut den blöta löddriga tvätten i källarkorridoren. Sen läxade hon högljutt upp mig i trappuppgången om att jag måste följa husets regler som nyinflyttad (fast det var hon som hade missförstått bokningen så att hon trodde att det var ledigt - när jag hade bokat tvättstugan, men tagit ut tvättlåset medan jag gick upp för att hämta tvätten).

Och så har alltså postdilemmat stegrats till hittills oanade dimensioner.

För någon månad sen la brevbäraren mina bankpapper i hennes brevlåda - och hon öppnade kuvertet och fick konfidentiell info om konton och bankkort....

Igår ringde hon febrilt på min dörr, med ett brev i handen som var mitt, men hon ville inte ge mig det "förrän hon fick sin post" - som hon menade måste ha hamnat i min brevlåda eftersom hon fick min. Så var det förstås inte - jag hade bara fått ett brev med mitt namn på (även om det händer att det kommer fel även hit - men då lägger jag det naturligtvis i rätt brevlåda). Det tog en bra stund att övertyga henne om att det inte fanns någon undangömd post adresserad till henne i min lägenhet! Under tiden höll hon mitt brev som gisslan. Till slut gick hon med på att ge mig det - och det var ju tur - för det innehöll väldigt viktig info från katolska församlingen. Den här gången hade hon inte öppnat det - men utanpå kuvertet stod det att det var därifrån.

Det är inte precis på det indirekta sättet jag skulle vilja "berätta" om min tro och kyrkotillhörighet - och särskilt inte för henne. Det känns som att ha blivit åsiktsregistrerad/spionerad på...

Tack Posten (eller Citymail) för att ni gör mitt liv så härligt offentligt....!

Hoppas även att jag får min post nästa gång ni lägger den i grannens brevlåda.... Nästa steg är kanske att hon börjar lagra den på hög och begär en lösensumma för att jag ska få den....?

4 kommentarer:

Kjell Nordberg 18 september 2008 17:28  

När du ändå är igång kan du passa på att offentliggöra vad du anser om "Svenska kyrkan och medlemskapet" via bannern "namninsamling" på http://bildning.se
Välkommen ut i offentligheten!

AKO 19 september 2008 00:10  

Jag har, mig veterligen, inte blivit lika offentlig ännu i mitt hus, men mindre trevliga damer har jag dock träffat på. Jag satte upp en mycket genomtänkt och trevligt formulerad lapp i tvättstugan där jag uttryckte en önskan om att medanvändarna skulle inhandla och använda oparfymerade tvättmedel osv. Jag förklarade att det beror på att jag är ordentlig allergiker, men att det förstås var upp till var och en hur de ville göra.

Några dagar senare skulle jag boka tvättid och då hade "någon" slitit ned min lapp, skrivit värsta utskällningbrevet och uppmanat mig att "skaffa mig ett liv och låta bli att förstöra för andra och att sätta upp lappar över hela huset"! Jag gjorde ett nytt försök med en ny lapp, men den försvann raskt.

En annan hyresgäst har gjort mig uppmärksam på vem som troligen låg bakom detta och berättade att samma person har ringt på och skällt ut flera stycken i huset, ofta utan orsak, och ofta när hon själv har varit berusad. Tala om att behöva skaffa sig ett liv!

Jag tycker mest synd om henne, men måste snart göra ett nytt försök med min egen vädjan. :( Jag hoppas att du kan vinna över din granne på din sida och att hon inser hur trevlig du är! (...tror jag i alla fall. *L*)

Helene 19 september 2008 02:49  

Du borde anmäla City Mail, tycker jag. Att post hamnar hos fel person är rentav farligt... tänk om den personen kommer över kontoinformation eller något annat personligt som kan användas och därmed drabba dig!

Charlotte Therese 19 september 2008 11:15  

Kjell:

Jag tillhör inte Svenska kyrkan, så jag tror inte jag bör ge mig in i en bloggkampanj om det.

Men jag ber för er...

Ako:

Förstår känslan... Ska inte gå in på så mycket detaljer - men har ännu en "trevlig" granne - som anser det som sin rätt att blåsa in tjockt med rök hela tiden i andras lägenheter (hon ljuger dessutom - blånekar till att hon röker på balkongen - fast det är övertydligt att röken kommer därifrån).

Hänsyn är ett ord som borde återupplivas... I praktiken.

Helene:

Jag vet inte vilka jag ska anmäla och vart. Posten skyller på Citymail - och jag förmodar att Citymail skyller på Posten. Båda delar ut post i huset så det går inte att veta vem som lägger breven fel.

Grannen har redan sett kontonummer etc eftersom hon öppnade brevet, men jag ringde banken på en gång och de sa att det inte var någon fara. Det går bara att sätta in pengar via sådana nummer. Och det får hon ju gärna göra... ;-)

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP