lördag 1 november 2008

Sött fågelbesök på balkongen...


Nu tittar småfåglarna in här titt som tätt. De har slukat nästan en hel talgboll på bara ett par dar... Det verkar som att de har svårt att hitta mat redan. Eller så är det bara bekvämt att ha "restaurangen" så nära boet.... ;-)

Fick även besök av en betydligt större fågel idag - en jättestor hackspett (?) med vackert klarröd mage satte sig på den lilla talgbollsresten och skulle just börja picka i sig av den, när den fick syn på mig genom fönstret, snabbt greppande kameran inför den minst sagt komiska åsynen. Först trodde jag att det var en skata, eftersom de också brukar hänga här, och de är ungefär i samma storlek.


Tyvärr flög den granna gästen genast iväg innan jag hann knäppa en bild... Stora fåglar är visst mycket harigare än små. Det märks även skillnad mellan talgoxarna och blåmesarna. De lite större talgoxarna är döskraja för mig, men de små blåmesarna brukar fortsätta äta även om de ser rörelser inifrån.

Allra sötast var ett gäng blåmesungar som kvittrade glatt medan de hoppade på fönsterbänken utanför köket häromdagen. Alldeles bedårande. Pyttesmå. Tre stycken. Med vackra blå huvuden.


Ja, ni gissar rätt - kameran var tyvärr inte på rätt plats då heller.... D.v.s. i handen. Vilka underbara närbilder det hade blivit...

Men dessa bilder får istället illustrera inlägget.

En talgoxe som sitter och äter.

Och en liten blåmes som pickar i sig det som trillat ner från talgbollen ovanför. I förgrunden syns även en ännu blommande luktärt - trots att första snön har kommit.

Och så en harig talgoxe - man ser den flyga iväg....

En talgoxe känns förresten tydligt igen, den sticker ut från de andra eftersom den har en brun fläck mitt i det gula. Kanske bara tillfälligt?

2 kommentarer:

Z 2 november 2008 13:53  

jag är alldeles överrumplad och charmad av dina bilder :)
Ska anstränga mig för att se dina växter också, när jag lugnat ner mig; kan fortfarande inte koncentrera mig pga blåmesen :) :)

Charlotte Therese 2 november 2008 16:40  

Visst är den alldeles ursöt.... :-)

Den är ofta här...

Och då har du ändå inte sett de tre små sötnosarna som inte kan ha varit gamla. Tror aldrig jag sett något mer /..../ saknar ord...

Man blir glad av dessa minsta...

Nu är det bara några korn kvar av första talgbollen för i vinter. Har två kvar. Men de lär gå åt mycket snabbt av allt att döma. Sen är det dags att investera i fler...

Flera småfågelfamiljer är regelbundna gäster nu.

Förutom nyfikna skator då, och den lite fräcka hackspetten. Häftigt att den hittade hit - till en balkong av kanske hundra i samma hus, och såg den mikroskopiska bollen.

Fortfarande lite putt över att jag missade en sådan pangbild. Det hade blivit både komiskt och vackert på samma gång.

Småfåglarna kvittrar förresten medan de äter - undrar om det är för att berätta för polarna att det finns mat här - eller för att de försöker skrämma bort dem för att få ha maten i fred...?

Talgoxarna skrämmer helt klart bort de mindre blåmesarna när de kommer farande.

Nu är balkongen för övrigt ganska utrensad från växter. En stor säck blev det av jord och halvvissna plantor. Inte minst tomatplantor... ;-)

Märkligt nog har de just blommat - så många tomater hann inte fram. Men hittade ytterligare tre små gröna idag, som klarat frosten på något mirakulöst sätt - tog in dem.

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP