lördag 29 november 2008

Kvinnliga katolska prästerna i nyheterna

Fick en länk till Today Show, som visade ett kort reportage om dem för några dagar sen. Sevärt!

Än mer intressant blir det när man jämför den med en video som visas en stund senare - ett veritabelt slagsmål bland munkarna i heliga gravens kyrka. Skulle nunnor (eller kvinnliga präster av olika traditioner) komma på något sånt?

Man kan också försöka få syn på Jesus i en skiva rostat bröd i en annan videosnutt. Tyckte inte att det var särskilt tydligt... Vad tycker ni?

Har inte testat om de två senare länkarna funkar. Men ni kan se alltihop om ni klickar på den översta länken, så spelas de i följd.

4 kommentarer:

Jonas 30 november 2008 20:13  

Den första gick att se iallafall. Ja, intressant, men man undrar hur mycket katolsk tro det är egentligen. Och texten i Fader vår var ju ändrad...därför så framstår de som mindre seriösa.

Charlotte Therese 30 november 2008 21:47  

Tänk så ytligt och lättvindigt man kan döma folk man inte känner...

Jonas 30 november 2008 23:46  

Om du läser vad jag har skrivit så har jag inte dömt någon, jag skrev att de framstår, inte är, mindre seriösa. Vår Fader och Moder som är i Himlen är ju knappast katolsk teologi, och att man låter kalken kalken med vad som eventuellt är det heliga sakramentet vandra runt är inte heller katolskt liturgiskt bruk.

Charlotte Therese 30 november 2008 23:51  

Ok, då vidhåller jag bara att jag tycker att det är ytligt att haka upp sig så på formen att man helt missar innehållet.

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP