tisdag 4 november 2008

Blogginsamling igen...


Tänkte att det kunde vara dags igen, så här inför julen, att försöka skramla ihop till en gåva till min ortodoxe vän i Sydafrika. Han är eremit, och tillbringar större delen av dagarna i sitt kapell i förbön för världen. Han blev förra året av med sin lilla förtidspension från England för att han inte orkade strida för sin sak, och inte kunde åka dit heller.

Om ett år, om jag minns det rätt, får han sin ordinarie pension som han kommer att kunna leva på. Han lever på motsvarande 15.000 kr om året (vilket är extremt lite även där). En del av detta drar hans novis in genom olika arbeten. Men denne blir ofta utnyttjad av oseriösa arbetsgivare (som inte betalar ut lönen, eller tvingar honom att köpa cigaretter till dem för sina pengar, och som ofta inte låter honom åka hem på de helger han skulle få åka hem och träffa sin novismästare - han arbetar många mil därifrån eftersom det inte går att hitta arbete i närheten). Två stora hundar som vaktar eremitaget i den farliga omgivningen ska också ha mat....

Kort sagt: jag kan inte bara veta om detta utan att försöka göra något för att underlätta situationen för dem så gott det går. Det går inte som enskild att hjälpa hela världen. Men var och en kan hjälpa någon. Skulle alltså önska att vi kunde samla ihop till en julgåva igen, som räcker en bra bit in på det kommande året.

Varje krona som kommer in är värdefull.

Kanske några av er som hör till olika församlingar skulle kunna föreslå att en söndagskollekt går till detta ändamål? Eller om det går att göra en extra kollekt?

Ni kommer liksom förra gången att kunna följa insamlingens växt i bloggmarginalen så snart det börjar komma in något.

Ni som vill bidra kan väl höra av er via mail? (Finns under "about me"-länken ovan.)

***

Uppdatering: insamlingen är förlängd fram till påsk.

0 kommentarer:

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP