söndag 1 februari 2009

Ultrakonservativ biskop utnämnd

Innan SSPX-askan ens hunnit svalna kom ännu mer Vatikaneld:

"Den katolska kyrkan i Österrike meddelade på lördagen att påven utnämnt 54-årige Gerhard Maria Wagner till biskop i Linz. Han väckte uppmärksamhet 2001, då han betecknade J K Rowlings populära Harry Potter-böcker som "satanism" och varnade för trollformlerna som uttalas i dem, skriver AFP.

Efter katastrofen som orkanen Katrina åstadkom 2005 kommenterade han:

- Det ingen slump att samtliga fem abortkliniker såväl som nattklubbar i New Orleans förstördes.

Han ställde sig också frågan:

- Är den märkbara ökningen av naturkatastrofer en följd av miljöförorening eller snarare andlig förorening?"

Läs mer här.


***

Uppatering: här är en ny artikel med lite fler detaljer...

11 kommentarer:

Anonym 1 februari 2009 10:04  

Det är ingen slump att denna utnämning sker till biskopssätet i Linz. Det är också i denna region som tyska nynazister samlas och här hade Adolf Hitler sitt ursprung.

Påven följer troget sin inslagna linje och - tro mig - det är ingen munter framtid som väntar Europas folk. Påven spelar starkt på det faktum att yngre generationer inte vet vad som hände på 1930- och 1940-talet i Tyskland.

Anonym 1 februari 2009 10:28  

Med tanke på var Nazisterna låg på det andliga planet så borde de ha tagit parti för Harry Potter och inte den så kallade Ultrakonservativ biskopen. Är man ultrakonservativ och blandas ihop med SSPX och revitionism om man anser att Harry Potter inte är OK Andligt sätt? Man behöver bara titta i boken och se att vad det är. Många som har varit inne i okultism är samstämmiga i att det är ordagrant hämtat från detta håll.

Charlotte Therese 1 februari 2009 10:36  

Anonym,

Du får ursäkta, men jag förstår ingenting av dina kommentarer.

Och jag gillar heller inte anonyma kommentarer.

Den som har något att säga bör kunna stå för det - eller låta bli att säga det.

Anonym 1 februari 2009 10:44  

Jag bor inte långt från Linz. Jag ser vad som händer här. Det gör man inte i Sverige. Det blir obehagligare för varje dag som går.

Människor här nere vittnar om hur kaolska kyrkan mer eller mindre öppet hjälpte krigsförbrytare att fly Europa vid krigsslutet. Påven är inte omedveten om detta.

Varför rehabiliterar påven revisionister just när den civiliserade världen minns förintelsens offer?

Unket!

Bengt 1 februari 2009 16:56  

Förlåt Terese om du inte förstod(jag är den andre anonyma kommentaren). Min kommentar var på den första anonyma kommentaren, som drog paraleller mellan den så kallade Ultarkonservativa Biskopen och Nazisterna. Att jag angav mig som anonym var helt pga tidsbrist och jag förstår inte riktigt hur jag gör med det andra, men kunde inte låta bli att lägga mig i. Får se om jag lyckas bättre denna gång.

Charlotte Therese 1 februari 2009 17:07  

Bengt,

Jag trodde att de två första anonyma kommentarerna kom från samma person.

Så tack för att du tog dig tid att kolla hur man gör... (Det går ju annars att underteckna sist i inlägget om man inte vill leta sig fram bland alternativen.)

Som du ser är det förutom dig en eller två anonyma till som kommenterat.

Jag vill gärna veta hur många jag pratar med - och ett förnamn kan man väl åtminstone plita dit? Det blir så mycket lättare då att skilja mellan rösterna och svara var och en.

sr. Carina 1 februari 2009 23:24  

Personligen skulle jag verkligen vilja veta mer om den situation i Linz som Anonym målar upp. Är det enbart RKK som attackeras, eller riktar sig kritiken även mot protestantiska kyrkor i regionen? Alla samfunden hade ju samma problem med dels sådana som hjälpte nazisterna och dels sådana som bl.a. gömde judar. Och på vilket sätt hör detta ihop med påvens utnämning av den s.k. ultrakonservative biskopen? Tror man att mannen valts för att "slå ner" kritiken?

När Ratzinger valdes till påve, blev jag mycket orolig. Hans "karriär" i Vatikanen kantades ju företrädesvis av konservatism och ständiga "ingrepp" mot präster m.fl. som uttalade "fel" åsikter i olika frågor (särskilt gällande moralläran). Sedan tänkte jag att jag hade varit orättvis i min oro... han verkade utveckla kyrkan i rätt riktning. Därför vet jag inte riktigt vad jag skall tänka idag, när pendeln tycks slå tillbaka...

Simon 2 februari 2009 14:19  

Anonym1: menar du att påven försöker göra Europa nazistiskt genom någon slags hemlig agenda? ska man skratta eller gråta? :P

Ephraim 3 februari 2009 21:02  

Ja...jag ar inte speciellt fortjust i nynazister, eller forintelsefornekare darfor att det ar en historiskt och rationellt osund syn. Eller i klarsprak det ar en logn att forneka forintelsen av flera miljoner manniskor i koncentrationslager.

Men sag just ett inslag av SSPX i SVT. Ar inte detta gruppen som Mel Gibson tillhorde?

Grejen ar ju trots allt att Judarna enligt Evangelierna gick genom mycket besvar for att ha dod pa Jesus. Sa att att saga att Judarna gjorde vad de kunde for att doda Jesus ar inte oriktigt. Givetvis hade de hjalp av Rom, Men radet domde Jesus till doden ingen annan. Vad ar det att hyckla om? Givetvis behover man inte vara anti-semit for det, men manga kanon, och det ar manga saker i NT som talar mot judarna just pga av att de inte accepterade Messias.

Aven Paulus sager ju i Romarbrevet att trots att det Gamla Israel inte ar fel, sa ar de i olydnad. Liksom SSPX var upp till 88 eller natt.

Angaende nynazister etc. sa ar det inget som sager att man inte kan vara nazist. Sist och slutligen sa maste vi ju acceptera att asiktsfrihet och sadant antingen ar okej for alla eller inte for nan. Visst kanske kyrkan har varit inblandad i att skydda nazister...men de var ju ocksa tyskar, kanske tom medlemmar i katolska kyrkan i Osterrike. Sa det ar naturligt att andra Osterrikare hjalper varandra.

Visserligen sa gor ju inte detta nazism, eller kyrkans roll battre, men varfor sitta och bespotta kyrkan och vara upprord nar det finns sa manga sjalar att fralsa i Sverige. Kyrkan kan aldrig mer gora nagot ratt nufortiden, for kyrkan kommer alltid att halla obekvama asikter for en gudlos liberal europee. Vadda sex inom aktenskapet? Vadda endast man i prasterskapet? Vaddda inte abort? etc...Varfor skulle nagon leva i celibat det gor dem ju till pedofiler osv. Ja ni vet hur resonemangen gar och framfor allt i media. Den kristna sanningen fordunklas bakom en vagg av politiskt liberal smorja. Det ar hetsjakt pa kristna, medans muslimerna ar missforstadda....ja, det ar lustigt hur det gar.

Jag kanner det vart att uppmuntra er att fokusera pa sanningen, och godheten i kyrkan istallet for de saker som gar fel. Samtidigt som det finns folk inom kyrkan som syndar och gar vilse (go figure) sa finns det massor som gor gott, eller som ar tysta och behover motiveras att gora gott. Ma Gud hjalpa oss alla och ha forbarmande pa oss alla...vi star infor en lang hard kamp (mojligtvis om inte Gud kommer igen imorgon)mot Djavulen och all varldens ondska och logn!

Ephraim 3 februari 2009 21:07  

Rattelse....Paulus sade att det gamla Israel inte ar brutet och overgivet av Gud, men i olydnad.

misery 123123 27 februari 2018 10:19  

Ayo kunjungi Cerita-cerita menarik dan TERBARU dari kami

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP