söndag 22 februari 2009

Snart startar humorstafetten 2009....!!! MISSA INTE

Nu i veckan inleds fastetiden, på Askonsdagen - missa för allt i världen inte årets blogghändelse som också startar då!!! Nämligen humorstafetten, som föddes anspråkslöst förra året och utvecklades till något fantastiskt!

En godispåse fylld av nya fräscha blandade ämnen läggs ut på onsdag. (Här kan ni kika i förra årets godispåse och följa länkarna till de ämnen som plockades och skrevs om då.)

Tio inledande stafettdeltagare kommer att få börja väljandet och vrakandet ur den nya, än så länge hemliga godispåsen - eller hitta på ett eget fyndigt ämne att skriva om - innan de skickar vidare stafettpinnar till andra lyckligt lottade. Tanken är att pinnarna ska vina genom bloggosfären i rask takt och sprida glädje i bloggosfären under fastans 40 dagar, för att sedan kulminera i ett påskskratt.

Har liksom Mackan sett fram emot humorfastan hela året....! Det är riktigt jobbigt att ransonera humorinläggen så under resten av kyrkoåret. Ähum… Det har väl inte varit någon hård fasta från humor precis… Så gott som ingen alls egentligen. (Mea Culpa, mea maxima culpa!)

Men det är ju bara en gång om året som humorn numera riktigt sprakar loss alldeles ohämmat i bloggosfären...

Bloggvänner och fiender möts under denna tid tvärs över alla läger, i humorns underbara tecken - det är det bästa av allt. Förutom självironin, som är en annan av poängerna. Skämt blir allra roligast om man driver med sig själv och sitt eget sammanhang.

Humorstafetten är naturligtvis bibliskt förankrad:

i Matt 6:16 närmare bestämt - “När ni fastar, se inte så dystra ut som hycklarna. De vanställer sina ansikten för att visa människor att de fastar. Amen säger jag er: De har fått ut sin lön.”

Men den riktar sig inte uteslutande till kristna - extra bonuspinnar kommer att slungas ut till sådana som nog allra minst anar det.

Rent praktiskt - här är en enkel men mycket viktig regel - eftersom årets humorbloggstafett kommer att få mycket större spridning redan från start och därmed blir betydligt svårare att överblicka än förra årets:

ALLA som får en stafettpinne: länka BÅDE till Mackan och mig.

För om ni bara länkar till en av oss riskerar ert bidrag att drunkna i mängden så vi missar det. I min blogg dyker era bidrag upp i marginalen automatiskt om ni länkar - så får ni lite gratisreklam för era bloggar samtidigt... :-)

Nedräkningen kan starta...

4 kommentarer:

Mackan 23 februari 2009 11:35  

Tänkte bara tipsa här också - nu finns det lite tips från coachen för den som känner sig orolig(!) för hur rolig man egentligen kan vara på beställning.

Det här ska bli såååå kul!

Charlotte Therese 24 februari 2009 16:24  

Imorgon rullar det igång!!

Hosanna 25 februari 2009 17:50  

Jag skickar alltså inte vidare till någon på listan utan till vem jag vill, eller?

Charlotte Therese 25 februari 2009 20:20  

Precis - skicka vidare din humorstafettpinne till vem du vill sen!

Se till, och det gäller er alla, att de sprids långt ut i bloggosfären - dit de aldrig tidigare har nått!

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP