tisdag 24 februari 2009

Prinsessförlovning och grönt ljus för äktenskapsbrott

Ja, nyheterna är minst sagt varierande idag.

Det ryktas att förlovningen mellan prinsessan Victoria och hennes Daniel kommer att offentliggöras om en timme.

Får i så fall gratulera de lyckliga tu och citera litteratur-nobelpris-stalkern: "Äntligen".

De är visst redan sambor på slottet... Och lär förbli det i ett år till eftersom bröllopet i så fall planeras först till nästa vår.

Fler som skriver om det: se här, här, här och här.

***

Uppdatering: Expressen (som var först med att skriva om detta) hade rätt! Se Youtubeinslaget med kungafamiljen här:
Håller med Emanuel om att detta var bästa sättet att annonsera nyheten!

***

Den andra nyheten var mer deprimerande. En notoriskt otrogen präst i SvK återfår rätten att utöva sitt ämbete:

"Prästen blev 2003 avstängd sedan fyra kvinnor lämnat in en anmälan mot honom. Det visade sig bland annat att han inlett ett förhållande med en kvinna under förespegling att han var skild. Prästen ska också ha fört biskopen bakom ljuset om ett av sina förhållanden.

Han säger att Domkapitlets nya beslut är ett uttryck för en utveckling mot ett mer liberalt sätt att tänka i kyrkan.

- Det var ju det som Jesus stod för en gång i tiden."

Inte alls!!

2 kommentarer:

Jonas 24 februari 2009 23:59  

Har skrivit om detta på en annan blogg, men det är ju synd om Kungafamiljen eftersom de ska hålla sig till den "rena evangeliska läran" enligt Confessio Augustana Invariata och Uppsala mötes beslut år 1593, samtidigt som Svenska Kyrkan alltmer avviker från sin egen lära (dessutom var ju Silvia tvungen att konvertera från katoliscimen) och när de är tvungna att närvara när liberalteologer till biskopar ska vigas. Vore ju klädsamt om de istället för ärkebiskop Wejryd skulle be ärkebiskop emeritus Weman, biskop emeritus Jonas Jonsson eller Björn Fiärstedt eller någon annan lämplig att viga dem.Som en markering om inte annat!

Jonas 25 februari 2009 00:04  

Angående den otrogne prästen är det tyvärr så att det är ett mer, för liberalt tänkande i kyrkan, men huruvida det ligger bakom beslutet är svårt att säga. Att han dock säger så här gör ju att han diskvalificerar sig direkt, han kan ju inte ha ångrat sina synder och gjort bot!! Jag tror och hoppas på att han dock inte får det särskilt lätt att hitta någon anställning.

Hade han däremot ångrat sig djupt och visat att han ändrat sig i ord och handling borde han kunnat få utöva tjänsten igen efter ett antal år, men nu är ju så inte fallet.

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP