lördag 21 februari 2009

Williamson utvisas...?

Såg nyheten redan igår, men hann inte blogga om det då:

"Den brittiske katolske biskopen Richard Williamson, som i tv-programmet Uppdrag granskning förnekade att judar dödades i gaskammare under Förintelsen, får inte längre vistas i Argentina. Myndigheterna har gett honom tio dagar att frivilligt lämna landet."

Läs mer här.

Får se om han får uppehållstillstånd, och kan bo tryggt nånstans i världen... Kanske i Vatikanen? Eller så får han väl prova på det liv som tusentals flyktingar får utstå...

***

Uppdatering:

"At the seminary outside Buenos Aires, in the rural town of La Reja, two clergymen told Reuters that Williamson had already left the sprawling, tree-lined compound.

"It's very sad but there you have it," said a bespectacled, young Frenchman who identified himself as Juan de Dios, or Juan of God.

Neither he nor priest Alvaro Calderon was willing to say if Williamson had left for good."

Läs hela artikeln här.

7 kommentarer:

Rolf 21 februari 2009 21:43  

Williamson är en förvirrad man som nu försöker förstå förintelsen och vad den innebar. Detta då han säger sig skulla studera fakta han förnekat hitills. Jag ser det som att förintelsen för honom varit för svår att ta till sig psykiskt och att han därför har förnekat den för att orka leva. Han är svag psykiskt tror jag och av den anledningen har han inte kunnat ta till sig fakta. Nu när protesterna kommer mot honom känner han att han måste studera fakta och i sin takt ta till sig sanningen. Så ser jag på Williamson som människa. Att döma honom utifrån en svaghet kanske inte är helt rätt. Han försöker ju nu ta till sig den sanning han inte kunnat och orkat tidigare. Vi får hoppas han blir en hel människa efter sina studier av fakta.

Charlotte Therese 21 februari 2009 23:48  

Fick inte direkt intrycket av honom som förvirrad i intervjun.

Däremot är det väl uppenbart att han har skeva uppfattningar om ett och annat.

Kan han rätta till förintelsesynen genom studier så är det förstås ett steg i rätt riktning - men sammantaget innebär det nog många års studier innan karl är rustad för det nutida samhället. Han behöver justera sin syn även på kvinnor...

Önskar honom lycka till. Och en rofylld studieplats.

Zoltan 22 februari 2009 10:43  

Oavsett vad någon sagt, eller gjort, så får de inte bemötas på detta sätt!

Ska vi uppmuntra förföljelser och deportationer?

Williamson må ha märkliga idéer, men han är ändå ett syskon i Kristus.

Låt oss be för honom.

Charlotte Therese 22 februari 2009 14:09  

Zoltan,

Själv uppmuntrar jag inte detta. Och jag ber för honom. Det kan inte vara lätt att vara i hans kläder idag.

Men är det inte lite slående: mannen som öppet förnekar deportationer av judar - blir själv utsatt för något av samma avsky som de mötte. Hamnar inte i en gaskammare - men tvingas lämna sitt hem och gå ett okänt öde till mötes.

Bäst hade naturligtvis varit att bemöta honom med den respekt han själv inte visar. Överösa honom med kärlek. Tills han inser sin själs tillstånd och omvänder sig.

Dagen skriver nu om att han lämnat Argentina frivilligt (fast frågan är om uppgiften är bekräftad - så sent som igår var den ju inte det):

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=163122

Jonas 25 februari 2009 00:11  

Förvirrad man? Svag psykiskt? Om han nu vore sådan hur skulle han då kunna vigas til biskop? Det är ju märkligt hur många som skriver i bloggar försöker förringa det han sagt och gjort och urskulda honom på olika sätt.

Botens sakrament verkar Williamson inte riktigt ha förstått innebörden av och då är det illa om man är vigd biskop, om än olaglig sådan.

Att Argentina förklarar honom Persona non grata är helt normalt och inget det finns anledning att kritisera överhuvudtaget, det är deras prerogativ.

Att be för honom däremot att han omvänder sig är ju däremot bra.

Rolf 25 februari 2009 08:51  

Förvirrad JA garanterat är han så. Det har funnits kungar i historien som varit psykiskt sjuka och regerat sitt folk till kaos. Vi har många exempel på ledare som haft massmord ex som sin politik. Det är inte konstigare att manipulera människor utefter en sjuk tro som diktator än som biskop. Det finns många sjuka inom kyrkans ledarskap liksom i samhället i övrigt. Övervärdera aldrig ledare även de är vanliga människor med fel och brister. Att de hamnat där de är har oftast med psykisk styrka, kontakter eller tursamma val. Det är därför det är så viktigt att inte följa en ledare slaviskt utan våga ifrågasätta. Williamson är förvirrad och som sådan en farlig ledare då han kan locka fler till samma förvirrnig likväl som ex Hitler gjorde. Det är därför positivt att hán nu försöker ta till sig sanningen. Vi kan bara hoppas att han kan detta.

Charlotte Therese 25 februari 2009 13:45  

London verkar bli hans (första?) anhalt:

http://www.dailyreligious.com/archives/22479

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP