onsdag 21 oktober 2009

Toalettevangelisation


En varuhuskunds religiösa sanitära erfarenhet kanske kan leda till en ny affärsidé för Ikea?

Toadörren JESUS skulle nog bli poppis i sortimentet. Kan användas som evangelisationsredskap i kristnas hem. Intet ont anande humanistgäster får sig en redig chock... Känner sig förföljda t.o.m. på hemlighuset.

Men de kan ju trösta sig med att det kanske bara är Gandalf eller Abba-Benny... ;-)

4 kommentarer:

Lars 21 oktober 2009 16:32  

En del "humanister" är ett märkligt släkte , vissa som jag talat med avskyr kyrkan men älskar Gandalf, naturligtvis bara som "saga" men ändå :)

http://www.youtube.com/watch?v=zoa4lGKxbw4&feature=related

Charlotte Therese 21 oktober 2009 16:40  

Att ta Sagan om ringen från humanister är kanske som att ta godis från barn...? ;-)

Man måste låta dem behålla något att trösta sig med - i brist på religion (som alls inte är någon tröst för många av oss).

Jag gillar för övrigt också Sagan om ringen...

I alla fall själva storyn, men kanske den gör sig bäst som läsning? Den är alldeles för inriktad på våld för att jag ska kunna njuta av filmatiseringen som helhet, även om den delvis är mycket vackert gjord.

Lars 21 oktober 2009 18:17  

Jag tror jag läst någon av böckerna för länge länge sedan och vill minnas att den var jätte bra fokuserade mer på berättelsen och det var inte så mycket våld i boken som det är i filmerna.

Jag resonerar så när det gäller Tolkien som var troende katolik , mycket i hans filmer är präglat av den kristna ide världen jag tycker det är märkligt att vissa ateister jag mött gillar sagan om ringen skarpt men sammtidigt är rädda eller avskyr kyrkan, kanske det handlar om fix ideer vad kristen tro och kyrka måste handlar om, det är väl mest funderingar/iaktagelser hos mig om människors märklighet :)

ha en bra kväll

Charlotte Therese 21 oktober 2009 18:32  

Jag tror det finns många fördomar om vad kristen tro är...

Absolut.

Men fördomar har ofta ett litet uns av sanning i sig också.

Som borde mana kristna till eftertanke.

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP