måndag 5 oktober 2009

Svepeduken från Turin reproducerad


Nu har man framställt en ny svepeduk med metoder som fanns tillgängliga på medeltiden, vilket en del forskare menar är tillkomsttiden för originalet - och vilket andra givetvis bestrider.

Men vad säger kopian om originalet? Ingenting, så vitt jag kan se. För bara för att man kan framställa något liknande så betyder det ju inte att det är så det har gått till. Och det förklarar inte heller t.ex. varför man har hittat fragment på duken från örter i Palestina, som är äldre än c14-metoden daterat andra mikroskopiska prover av duken till.

Själv tycker jag att mycket ännu talar för att den är äkta.

Kopian är förresten riktigt ful jämfört med originalet... Om det nu har någon betydelse. Sannolikt inte. Bara en fotnot... ;-)

Vad tror ni?

Läs mer här.

4 kommentarer:

Johanna G 6 oktober 2009 06:57  

Folk tycks tro hur de vill. Om de vill. Och Gud tycks ge sig den på att Hans existens - eller bris på dito - inte ska gå att bevisa med vetenskapliga mått, utan att tron på Honom måste förbli just tro...

Charlotte Therese 6 oktober 2009 10:19  

Ja, så kanske det är...

Finurligt av Gud i så fall!

Johanna G 6 oktober 2009 18:42  

Ja, nåt privilegium måste väl Gud få ha kvar?

Anonym 17 maj 2014 17:05  

Man har nu rent vetenskapligt kunnat fastställa utom alla, (ALLA) tvivel och detta är så starkt att man t.o.m. kan juridiskt pröva om detta är ett falsarium. Chefsforskaren som tillika är ateistisk judisk har numera blivit tvungen att offentliggöra att detta faktum är nu absolut. Vetenskapen är nu enig och alla som tvivlar uppmanas att gärna anmäla detta till domstol som bedrägeri så att man kan fastställa detta även juridiskt. Ingen har vågat att anta utmaningen, ingen !

Olika kopior har gjorts av detta material men detta har ingensom helst bärighet eller ens intresse för oss vetenskapligt orienterade och sakkunnigt initierade. De som nu ur sin Kristologiska tro förkunnar "vad var det vi sade" kan jag bara faktiskt medhålla. Vetenskapen har här nu absolut utan undantag eller "men" fastslagit att denna svepning är från Jesu tid, tyget har det mönster som kan härledas till denna lokalitet som donatorn av både grav och tyg uppvisar. de alla pollen som DNA /RNA kontrollerats, sporkontroller, Linets DNA, skadornas uppkomst, omnämnande i urkunder, avbildande, blod-typologiskt kontrollerat, patologers och krim.teknikers kontroller, medicin-historiker, vapen-historiker, samt andra experter ger vid handen följande.'
Allt talar för att denna svepning har varit omslutande av mannnen som kallades för "Jeus av Nasaret" halvbroder till Simon.

Alltså vad alla kristna säger: Detta är Jesus Kristus !

Men alltid dyker det upp nån som förvirrat påstår att jorden är en platt pannkaka och som står i telepatisk kontakt med allsköns andra "foliehattar". Men dessa stackare som förvirrat nu kan jaga efter enfotingar och annat konstigt skall vi inte skratta åt, då de ändå rent ovetenskapligt säger att detta är en förfalskning.

fr.Laurentius
historiker samt kristen broder


Ps. Den ateistiske judiske världsberömde ledande forskaren har nu gått ut med följande, jag citerar: Min vetenskap har fört fram mig till att jag bara inte kan låta bli att tro på Gud numera. Ds.


"Tack gode Gud för vetenskapen"

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP