söndag 15 mars 2009

Vår på G

Ja, nu måste det väl äntligen vara så?


Sol. Bara det.

Och ur rabatterna tittar de första lökväxternas blad fram. Ansenligt långt uppväxta. 

Tog en söndagspromenad i naturreservatet efter mässan - det blir tyvärr alltför sällan av annat än just på söndagar. Men det är alltid lika fint.

Halkslasket, vari skorna gled åt alla håll, glittrade i solen. Hästarna stod alla vända mot mig i hagarna, undrar om de inte smålog lite roat åt försöken att ta sig fram i halkigheten, uppenbarligen njöt de åtminstone av värmen. Särskilt en ny häst där är alldeles urtida vacker. Stor och kraftig med ett vilt utseende, ingen liten ridhäst, mörkbrun/svart, med världens längsta rödbruna svans - lockig - som släpar i marken. Måste komma ihåg att ta med kameran nån gång!

Mötte även ladugårdsfåret, en bjässe, men verklig (var förvånad första gången jag stötte på det - trodde nästan att det var ett spökfår), och hundar av alla sorter. Hälsade på en tioveckors liten chihuahua, det måste vara den allra minsta valp jag nånsin sett, som stod på vägen med darriga tändsticksben. Den kom modigt fram och nosade.

Dessförinnan var stallkatten Sigrid med om ett riktigt äventyr. Svartvit och strävpälsad låg hon och gonade sig på en takbox på en bil. Men tittade utforskande och lagom kattförnämt på mig när jag närmade mig. Än en gång önskade jag att kameran hade varit med. På boxen stod det nämligen TURBOX - som kunde utläsas som det tråkigare TURBO-X eller det roligare TUR-BOX. Men katten hade då inte direkt tur med sitt solställe. För plötsligt kom bilens ägare, satte sig och började köra iväg. Med katten kvar på takboxen! Den förvirrade Sigrid ställde sig på alla fyra, men vågade inte hoppa ner i farten. Snart kom matte skyndande och räddade henne... Bilen hade även den lite roliga registrerings-skylts-bokstavs-kombinationen COW. Passar bra i lantlig miljö... ;-)

Funderar för övrigt på att erbjuda min lägenhet som tillfälligt jourhem för övergivna katter efter att ha sett en annons om det nu i veckan som gick... 

Och apropå katter... Ni röstar väl på kattbloggaren Tistou i Bok-SM innan det snart är för sent (se mer info ovan under bloggheadern)....!!

0 kommentarer:

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP