Köksutmaning till alla misslyckade kockar
Ni som följt den här bloggen ett tag har fått läsa om en del av mina matlagningsförsök - där det ofta slutar med att stekos fyller lägenheten och jag får vädra ut den fräna stanken av vidbränt en kvart eller så. Och sen peta i mig svarta anrättningar.
Senaste gången jag försökte snitsa till det (då jag mer eller mindre slutat med halvfabrikat), och göra en linsröra som man kan ha till pastan istället för köttfärssås (tipsades av Mackan) - så gick det som det gick...
Först koka över och sen bränna vid linser - är inte det ganska skickligt? Jag menar, hur mycket fel kan man göra på så liten yta?
Tänkte att jag denna gång skulle komma med bildbevis, eftersom en del inte verkar tro på att det verkligen är så illa som det är. Det ni ser på bilden är inte en ny planet, eller ett svart hål med rymdsplitter framför, fotat under en färd i universum, utan botten på min nya fina kastrull. Efter linskoket. (Lät bilden vara lite ojämnt komponerad så att den suggestivt vackra strålningen omkring det vidbrända skulle komma fram. Klicka på bilden för att se den lite större - det gör den mer rättvisa!)
Hittade dessutom linsstänk överallt i köket under flera dagar, trots städning - en del hamnade på golvet, spisen överkokades av röran - och området kring diskbänken fick sin beskärda del, inte minst där det stänkte upp på kaklet vid överhällandet av linserna i ett durkslag. Själva diskhon var täckt av gul sörja. Avstod att fota det - såg bara för läskigt ut.
Tänkte höra om det finns fler köksmarodörer där ute i bloggosfären som vill anta den här utmaningen. Berätta i så fall om ert senaste misslyckade matlagningsförsök - och kom gärna med bildbevis... Länka till detta inlägg - och berätta i en kommentar att du skrivit om det!
P.S. Om någon undrar... Linsröran blev trots allt god - plockade försiktigt ut så mycket jag kunde av det som inte satt fast i botten. Möjligen kunde man känna en viss bismak, men inte så farligt.
4 kommentarer:
Hihi!
Förresten så börjar det väl bli dags för en bloggmiddag igen snart.
Ja, det låter trevligt....
Men det känns inte som att jag vågar bjuda hem er innan jag kommit på något som det är svårt att misslyckas med. Måste öva lite till...
På sommaren är det lätt att fixa en sallad - vintern är betydligt svårare, eftersom varm mat passar bäst.
Ett tips från en lika dålig kocka: häll vatten och lite maskindiskmedel i kastrullen, koka upp och rör om med diskborsten. Kastrullen blir som ny utan svett och tårar!
Uj! Där blev jag påmind om den värsta "soppa" jag nånsin ätit.
Den bestod av starkt diskmedel och vatten hälld i en kastrull - vilket någon sedan av misstag trodde var en kastrull med soppa i... Jag åt snällt nästan en hel tallrik fast det smakade vedervärdigt. Det var äkta "katolsk" fastesoppa.... ;-)
Skicka en kommentar