lördag 21 mars 2009

Bibelblogg - frälsta av nåd

Här kommer veckans text... (Funderar på att gå över till bibelblogg på lördagar - då det kanske finns mer tid för fler att tänka över texterna?)

Tankar?

***

Ef 2:4-10

Men Gud, som är rik på barmhärtighet, har älskat oss med så stor kärlek att fast vi var döda genom våra överträdelser har han gjort oss levande tillsammans med Kristus - av nåd är ni frälsta - och uppväckt oss med honom och gett oss en plats i himlen genom Kristus Jesus.

Därmed ville han för kommande tider visa den överväldigande rika nåden i sin godhet mot oss genom Kristus Jesus. Ty av nåd är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det. Det beror inte på gärningar, ingen skall kunna berömma sig. Vi är hans verk, skapade genom Kristus Jesus till att göra de goda gärningar som Gud från början har bestämt oss till.


***

Detta är ett bibelbloggsinlägg.

Tidigare bibelbloggar hittar du här och här - det går bra att kommentera dem i efterskott.

5 kommentarer:

Zoltan 22 mars 2009 00:21  

Toppen! Gärna mer förkunnelse!

Och saligheten blir fullkomlig ifall du kanske vill utveckla texten? Nog är texten solklar för några, men förvirrande för andra... särskilt de som inte är bekanta med Kristi ord, vilket är väldigt många.

Charlotte Therese 22 mars 2009 15:06  

Visst, ibland utvecklar jag bibelbloggstexterna med en del tankelinjer redan vid starten, men oftast får det ske genom kommentarer till inläggen.

Tanken är ju att vi alla här får ett tillfälle att fundera över texten tillsammans...

Det bästa är om det blir ett samtal - inte en predikan...

Charlotte Therese 22 mars 2009 15:11  

När jag läste texten tänkte jag bl.a. på skillnaden mellan protestantiska och katolska synsätt.

Detta med förhållandet (inte skiljelinjen) mellan tro/gärningar.

Allt är nåd - Gud ger oss den fritt - men förväntar sig att vi ska göra något gott av det vi får. Inte bara vara passiva.

Zoltan 22 mars 2009 22:33  

Ah, är Nåden förpliktande? En intressant klassiker, eller hur?

Min personliga favorit i ämnet är Jakobsbrevet, på temat "vad hjälper det om någon säger sig ha tro men inte har gärningar? Inte kan väl tron rädda honom?"...

Skrev några inlägg på ämnet för ett tag sedan; "vägen till frälsning"

Vore verkligen kul att se olika traditioner tolka texten - tror inte att skillnaderna är så värst stora ändå (i teorin!).

Själv tycker jag att det är väldigt kul att predika - märks inte det? ;-)

Charlotte Therese 22 mars 2009 22:42  

Jo, intressant.

Tror inte heller att skillnaden är så stor i praktiken - om man nu inte har bestämt sig för att det "ska" vara kyrkoskiljande - trots att det numera gjorts en ekumenisk överenskommelse angående rättfärdiggörelsen... Protestanter som lyfter upp detta med katolsk gärningslära respektive luthersk nåd allena verkar inte känna till det.

Gillar också att predika när tillfälle ges (bokstavligen) - men just därför försöker jag låta andra komma till tals här... För att få till en dialog, inte monolog. Det brukar vara intressantare. Själv vet jag ju vad jag tycker... :-)

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP