söndag 24 april 2011

Påskuppropslänkar

Delta i manifestationerna runt om i landet imorgon på din närmaste ort!

Här är ett par länkar ur senaste påskuppropsskörden:

P4 Granskar - om sjukförsäkringen

Nyhetsmorgon TV4: Ska kyrkan predika politik?

Nya sjukförsäkringen - ny puts på rutten grund

Upprop i Kalmar mot sjukreglerna

Stöd påskuppropet för human sjukförsäkring

Upphör med jakten på oss sjuka

Möter nästan dagligen drabbade människor

Vilgot på arbetslinjen

Missa inte heller den här om du inte har läst den:

Nya myter om sjukförsäkringen

Fler myter finns här.

9 kommentarer:

Lars 24 april 2011 17:13  

Diakonen ska försvara människors rätt, stå på de förtrycktas sida och uppmuntra och frigöra Guds folk till det som är gott, så att Guds kärlek blir synlig i världen.

Så säger svenska kyrkan kort om diakoni , diakon kommer från grekiskans diákonos = tjänare. Jesus tvättade sina lärljungas fötter och uppmade dom att göra det samma för varandra.

För 20-30 år sedan var det självklart att politikerna skulle se efter sitt folk och "tvätta fötter" på dom som hade det tufft i samhället. Idag verkar det som att det allt mer glöms bort politikerna låter dom växande skarorna av fattiga tvätta deras fötter(arbeta betala skatt och avgifter) och sedan inget mer. Det är inte politik att säga ifrån mot sådant möjligen en profetröst som varnar hur snett det blivit i samhället.

Ruta Ett 24 april 2011 18:33  

Jag lade ut "Amandas" berättelse på min blogg. Nu har jag fått en kommentar från en bloggare, som tror att det var min berättelse. Jag skulle gärna vilja att "Amanda" fick läsa kommentaren. Har du någon mail eller annan kontakt med henne, så att jag kan nå henne? Hon kan också gå in och läsa på min blogg och själv kontakta skrivaren om hon vill.
Jag är glad att du startat Påskuppropet och det kommer att bli en bra dag i morgon.

Charlotte Thérèse 24 april 2011 18:36  

Lägg in din kommentar under hennes berättelse och lägg in en länk så hittar hon förhoppningsvis dit.

Sen skrev hon den för min blogg, så jag vet inte om den fick publiceras av andra. Man ska egentligen fråga den som har skrivit den om det. Du kan ju göra så att du citerar en bit ur den och länkar hit för resten av läsningen, så hamnar förhoppningsvis kommentarerna här där hon ser dem.

Anonym 25 april 2011 13:19  

Bra att så många ställer upp på att protestera mot Socialdemokraterna idag!

"2006 fick Anna Hedborg i uppdrag av regeringen Persson att utreda de sociala försäkringarna inklusive sjukförsäkringen. Några slutsatser hon kom fram till i sin utredning "Mera försäkring och mera arbete" var bl.a. att: "Försäkringen har inte fungerat som den borde. Vårt uttryck för detta är att sjukförsäkringen är för mjuk." och "En möjlig reformväg är att helt enkelt strama åt, att underkänna vissa diagnoser, att sänka ersättningar, att låta sjukdomens pris bli så högt att människor tvingas ut ur försäkringen."/Wikipedia

Charlotte Thérèse 25 april 2011 18:20  

Ja, protesten är mycket riktigt mot de försämringar som BÅDA blocken har infört.

Men det hjälper ju inte att se bakåt, utan vi måste se framåt.

Var finns de akuta förändringar som behövs nu?

Behövs det kanske ett nytt parti som står upp särskilt för de utsatta? Som för deras talan...

Frågorna är många...

Anonym 25 april 2011 19:15  

Intressant och tragisk läsning om s-utredningen, anonym. Charlotte, det mest akuta nu är att befria behövande från Försäkringskassan och socialtjänsten och erbjuda en icke behovsprövad ersättning, så att människor får chansen att bli friska och upprättade.

Låt oss be att Gud ska röra vid ansvarigas hjärtan och, om någon inte låter sig beröras, att Gud ska flytta på människor som nu är beslutsfattare och förstör människors hälsa - Herre förlåt dem - för att andra ska få chansen att fatta hälsofrämjande beslut.

Charlotte Thérèse 25 april 2011 19:17  

Amen!

Ruta Ett 25 april 2011 23:58  

Jag trodde att eftersom du la ut länken till brevet på Facebook, så var tanken att den skulle spridas.
Hon har dock mailat mig och tyckte att det var helt OK att jag bloggat om den, men jag ska tänka på det om det händer fler gånger. Jag har också skickat kommentaren till henne.
Tack för hjälpen!

Charlotte Thérèse 26 april 2011 15:57  

Visst får det som skrivs här gärna spridas - men i vanliga fall brukar man sprida saker genom att länka till stället där något är publicerat, istället för att kopiera in det i sin egen blogg i sin helhet (om man inte har frågat den som har skrivit det om det är ok). Man kan mycket gärna citera delar av det och lägga in en länk på slutet.

Bra att hon hörde av sig!

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP