torsdag 7 april 2011

Om Ulf Kristerssons hala teflonmetodik...

Statsvetaren Björn Johnson skriver idag om hur sjukförsäkringsfrågan hanteras av den ansvarige ministern.

När tänker media börja att kritiskt granska ministerns uttalanden och hans brist på agerande i en akut situation? Det kan väl inte vara acceptabelt att människor blir sjukare och dör p.g.a. regler som enkelt skulle kunna stoppas?

*** 
 
"Moderaten Ulf Kristersson har ett av regeringens svåraste jobb. Som socialförsäkringsminister ska han åtgärda bristerna i den nya sjukförsäkringen, och dessutom försöka återställa det förtroendekapital som regeringen förlorat genom utförsäkringarna.

Frågan är vilken arbetsbeskrivning statsministern utgått från vid tillsättningen. Ulf Kristersson har inte rykte om sig att vara någon resultatpolitiker. Han är snarare en typisk teflonpolitiker: proper, förtroendeingivande och med ett sällsynt välsmort munläder är han van att neutralisera kritik och undvika besvärliga beslut.

Drygt ett halvår efter senaste valet kvarstår bristerna i sjukförsäkringen. Trots det har Ulf Kristersson lyckats desarmera frågan, på ett sätt som hans företrädare, Christina Husmark Pehrsson, aldrig förmådde. De flesta medierna ägnar nu bara förstrött intresse åt dem som drabbats. Vid de få tillfällen ministern har ställts till svars har han parerat effektivt, med list, skicklighet och vilseledande påståenden."

Läs hela artikeln här.

2 kommentarer:

Anonym 7 april 2011 14:42  

Medierna sväljer därför at than är man. Så är det. En ny kvinna på posten så hade dom jagat henne med eldgafflar vid det här laget.

Jan Anders Maria 7 april 2011 17:47  

Jag tycker inte att det verkar som om medierna jagar någon ansvarig för det här eländet längre - vare sig det gäller man eller kvinna.
Snarare har man lyckats göra det till en icke-fråga - och de drabbade och/eller oppositionella har man gjort til "opersoner" (en term från Orwells "1984" från 1948).

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP