måndag 31 augusti 2009

Överraskning


Den stora hibiskusknoppen som länge har varit på gång, öppnade sig i morse....

Och vilken blomma!

Hade glömt vilken färg den har, trodde den var mer åt det röda hållet.

Men nej, sprakande brandgul!

6 kommentarer:

Bitte 31 augusti 2009 17:41  

Vilken oerhört vacker blomma! Underbar! Och väldigt snyggt foto! Tack för att du lade ut bilden!

Har du druckit hibiskussaft, förresten? Jag minns att jag brukade köpa torkade hibiskus förr i tiden och blanda en dryck som påminde om tranbärs- eller lingomdricka - mycket gott!

Unknown 31 augusti 2009 17:44  

Ja, det fullkomligt brinner i köksfönstret... Hajar till varje gång jag går förbi!

En närbild fick bli till ny header också...

Nej, har aldrig smakat det. Var kan man köpa torkad hibiskus? Blandar man bara med vatten och låter det stå ett tag - eller?

Bitte 31 augusti 2009 20:14  

Ja jag såg det - det var en rasande snygg header! Själv har jag inga blommor alls för tillfället - fönsterbyte och balkongbyte på gång - så mitt hem är förvandlat till en byggarbetsplats. Föga inspirerande! Avundas dig ditt köksfönster!!!

Unknown 31 augusti 2009 21:32  

Detsamma väntar här så småningom - fönsterbyte. Hoppas det dröjer. De skulle ha gjort det i år, men det flyttades fram - till nästa?

Ser inte fram emot det - de har hållit på med det i husen bredvid hela den tid jag har bott här. Det är ett evigt slamrande därifrån, med start tidigt på morgonen. Och det tar väldigt lång tid för varje hus.

Måste vara ett förfärligt oväsen inomhus. Det verkar vara kolmörkt där inne också - och hur kul är det att bo inplastad med byggarbetare som tittar in?

Särskilt om man jobbar hemifrån och inte kan fly nånstans!

Jag bodde så en sommar i en studentkorridor. Utan vatten dessutom eftersom de byggde om badrummen samtidigt som husen målades. Inte kul alls!

Bitte 31 augusti 2009 21:57  

Ja det har varit en riktigt bedrövlig sommar faktiskt- UGH!!! SOm tur är har jag ett andningshål i Bergslagen där jag kan arbeta i lugn och ro - och även utomhus - underbart!

Bitte 31 augusti 2009 21:58  

Torkad hibiskus brukar man kunna hitta i hälsokostaffärerna, förresten. Har för mig att man kokar upp vatten och låter dra - ungefär som te fast det förstås ska serveras kallt. Jättegott! Du kan säkert hitta recept på webben - själv fann jag ett i en kokbok med libanesisk mat.

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP