torsdag 13 augusti 2009

Bara 1380 kvinnor fattas...

Ja, "bara" så många ytterligare kvinnor behöver Vatikanen anställa innan de uppnår något som kan kallas jämställdhet (förutsatt att de samtidigt avskedar lika många män - men det ska väl inte vara så svårt att få ihop heller det dubbla antalet p.g.a alla skandaler, om man nu bara ville det).

Det låga antalet anställda kvinnor till trots har det de senaste åren skett en ökning med nästan 40% (från 14% till 20%).

Tycker också att de borde sluta diskriminera män så som de gör genom att ge enbart kvinnliga anställda mammaledigt med barnbidrag!

Och så är det orättvist att de som har många barn får högre lön! Får de gifta par som inte kan få några barn leva på existensminimum, kanske?

Signumbloggen refererar mer.

8 kommentarer:

Bitte 13 augusti 2009 22:12  

Ja, det borde vara självklart att även pappor ska få föräldraledigt även i Vatikanen, och att man behöver se över jämställdheten en hel del!

Däremot tycker jag inte alls att det är orättvist att de som har många barn får högre lön. Barn kostar en hel del, och om det är något kyrkan ska uppmuntra så är det väl just barnfamiljer?

Man kan dra paralleller till barnbidraget i Sverige, där man får s k flerbarnstillägg när man har fler än två (eller tre?)barn.

Förmodligen har man inte detta bidragssystem i Vatikanstaten, därav den högre lönen.

Michael G. Helders 14 augusti 2009 01:42  

Kikar in och säger hej

Jämställdhet och vatikanen är inga enkla frågor. Men här ska inte jag blanda mig :)

Anonym 14 augusti 2009 12:11  

Ja, Therese alla vi män vill att du skall vara tyst, gravid och laga mat.........

Give me a break.

Anonym 14 augusti 2009 12:37  

Du har börjat bli osaklig i din blogg. Tidigare har jag tyckt att du haft en fin distans till kyrkan och kritiserat den på rätt sätt men nu börjar det låta gnälligt och barnsligt. Tack det var bra så.

Charlotte Therese 14 augusti 2009 13:31  

Efter de två anonyma gnällkommentarerna (från samma person?) ovan avaktiverar jag möjligheten att vara anonym när man kommenterar.

Den som har något vettigt att säga må göra det och ange sitt namn.

Charlotte Therese 14 augusti 2009 13:36  

Bitte,

Ja, pappaledighet vore verkligen självklart överallt på 2000-talet.

Ah - visste inte att de inte hade barnbidrag - om de inte har det så tycker jag att det är ok.

Hej Michael, välkommen hit!

Bitte 14 augusti 2009 15:53  

Charlotte, jag är inte hundra, men enligt uppgifter jag sett lär de inte ha det - kan säkert kollas bättre!

Bra att du tagit bort anonyma kommentarer - eller egentligen synd - men du fattar hur jag menar. Den som inte vågar stå upp för sina åsikter med namn har sällan något vettigt att säga!

Charlotte Therese 14 augusti 2009 16:53  

Det låter troligt att det är så.

Förstår hur du menar. Trist att man ska behöva göra så - men alternativet hade varit att förhandsgranska alla kommentarer och sålla bort de knäppaste.

Och det har jag inte tid med.

Kommentarer är fortfarande lika välkomna som tidigare - men den som skriver bör kunna stå för det. Namnkrav brukar leda till att kvaliteten på inläggen stiger. Och det är ju bra.

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP