tisdag 19 maj 2009

Ovärdig flyktingavvisning

Har hört om hur "bra" det ska vara med chartrade plan - då det går snabbare och blir billigare att få ut fler flyktingar som svenska myndigheter har bestämt inte ska få stanna i landet, på det sättet än genom att köpa enstaka platser på reguljärflyg.

Migrationsverket verkar riktigt mysa över sin nya lösning (de berättade om den förut på ett möte).

Men så läser jag nu om hur det, enligt flyktingar som avvisats till Irak med de nya metoderna, lär ha gått till. Och jag mår illa...

***

"Det var den 12 februari som ett plan med 45 avvisade irakier lyfte från Landvetter. De vittnar i programmet om en stökig och förnedrande resa.

- Det var en kvinna som var lite äldre och en ung kvinna som skrek och grät. Kvinnorna hade handbojor, framför sina barn. Alla skrek, säger en av de avvisade."

/.../

"Flera av irakierna berättar att vakterna hotade dem med stryk och sprutor. En ung man ska ha sövts ner genom att en vakt tryckt ett blött tyg mot hans näsa och mun."

Läs mer här.

1 kommentarer:

Johanna G 20 maj 2009 06:44  

Det är så att man blir skakad. Fast skakad är bara förnamnet...

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP