måndag 11 maj 2009

Greklandsvecka


Om ni undrar varför jag inte har svarat på kommentarer den senaste veckan så är det för att jag har varit internetlös på en liten ort i Grekland. Har fortfarande inte hunnit läsa vad ni har skrivit, men kommer att göra det någon gång under de närmaste dagarna - så titta in här igen.

Kom hem sent i natt, snarast i morse, vid 4-snåret, och tänkte nu bjuda på en vecka med tema Grekland här i bloggen, utifrån anteckningar från resan, och foton.

Tyvärr blev det inte precis någon semester - så jag skulle verkligen behöva just en sådan nu...!

Första delen av veckan regnade bort - vilket är ganska unikt, då det inte har regnat i Grekland under maj på 20 år. Så varför var det nödvändigt med hällregn och snålblåst just den gångna veckan? Gatorna svämmade över av floder av brungult vatten. Iskallt var det också, innan solen tittade fram några dagar senare, och innan jag upptäckte att A/C'n även fungerade omvänt - och kunde generera viss värme. Har sällan längtat så efter en varm ylletröja och tjocka sockor. I väskan fanns bara tunna sommarkläder. För i Grekland skulle det ju vara svensk sommarvärme...

Var också krasslig större delen av resan - går sen några dagar tillbaka på en antibiotikakur som hittills inte har haft någon märkbar effekt. Det var nog ändå tur för efter att kuren påbörjats blev jag både kattbiten och skar mig illa på en sardinburk...

Men några solglimtar blev det som sagt också - och en hel del foton under några promenader.

Hoppas att ni har haft en bra vecka!

Och välkomna till blogg-Grekland... :-)

9 kommentarer:

sleepaz 11 maj 2009 18:09  

åå jag älskar grekland. Måste dit snart igen :)

Charlotte Therese 11 maj 2009 18:52  

Vilka öar har du besökt?

Någon du särskilt kan rekommendera?

Sleepaz 11 maj 2009 20:40  

Jag har varit på Kreta och Kos. Båda väldigt vackra öar.. Är lite sugen på Rhodos nästa gång..
Vilka har du besökt då?

Charlotte Therese 11 maj 2009 21:17  

Det här var min första resa till Grekland. En liten ort på Kreta - Agia Pelagia. Åker gärna dit igen - men inte just till den orten - hann nog se allt av intresse som fanns inom gångavstånd.

Hade velat se mer av ön, särskilt nu när de för Kreta unika orkideerna blommar i bergen - men det var svårt att ta sig nånstans utan bil. Bussförbindelserna var inte så bra - och avstånden är stora.

Var på Kreta var du?

Vill också besöka andra öar - så tar gärna emot tips från er som har besökt dem!

Papa Dan 12 maj 2009 07:59  

Ser underbart härligt ut, posta gärna mer bilder! :)
Var inte varit i grekland sedan barnsben men skulle gärna besöka något kloster där någon gång.

Det är förståss inte roligt att frysa, annars kan jag gilla lite jobbigt väder när man är ute och reser. Då håller sig många turister inne och man kan känna av orten på ett bättre vis :)

Välsignelser!

Charlotte Therese 12 maj 2009 10:20  

Visst blir det fler bilder under "Greklandsveckan"... Kanske emellanåt senare också.

Min plan var att besöka ett kloster i bergen - men fick info om att det var för långt att gå dit - vilket visade sig inte stämma - men då jag hörde det var det för sent.

Skyfall utan uppehåll i två dagar - vi talar om så kraftigt hällregn och blåst att paraplyet viker sig och vänds ut och in (höststorm i Uppsala är det närmaste jag kan jämföra med) - gör att även lokalbefolkningen håller sig inne...

Dessutom var det svårt att gå nånstans p.g.a. floden på gatorna - jag hamnade på fel sida om den - och blev rejält blöt av att vada över.

AKO 12 maj 2009 10:41  

Jag tänkte faktiskt Medelhavet när jag såg ditt härliga blogghuvud, innan jag såg själva inlägget. :) Det tar ju "hundra år" för din blogga att ladda sig. :(

Riktigt trist att du hade så dåligt väder och att det inte blev så mycket semester, men du bjuder ju i alla fall på fina bilder som vill locka en att resa.

Krya på dig!

Charlotte Therese 12 maj 2009 11:07  

Tack!

Vill själv resa tillbaka en annan gång - när det förhoppningsvis är bättre väder... :-)

Medelhavet är verkligen vackert. Man kan nästan förstå varför Greklands färger är vitt och blått bara av att se på naturen. Det blåa havet och de vitskimrande skiffer(?)-stenarna... Det vita skummet som forsar upp mot klipporna.

Ska just börja förbereda dagens resefotoinlägg...

Tyvärr hann jag inte köpa någon ny kamera innan resan - så hade med min lilla digitala. Smidigt och lätt att ha med överallt - det är fördelen. Men eftersom det inte går att ställa in skärpan (fokusera på en viss detalj annat än i mitten av bilden, om ens det) eller zooma, så blir bilderna ganska suddiga och ibland mörka, kontrastlösa. Men man kan ju få dem att se skarpare ut efteråt i datorn - på bekostnad av kvaliteten i övrigt... I litet format funkar det. Men åh vad jag längtar efter en riktigt bra kamera - särskilt när jag tittar in i din blogg... :-)

Charlotte Therese 12 maj 2009 11:14  

P.S. Vet inte varför det tar tid att ladda bloggen. Har själv vant mig eftersom det har varit så hela tiden sen jag bytte.

Har inte hittat någon layout jag gillar bättre när jag ibland har kollat runt - den här har nu allt jag vill ha med i en blogg - så därför har jag behållit den. Det skulle också vara ett förfärligt jobb att flytta över allt och anpassa det till en ny mall...

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP