onsdag 20 maj 2009

Disputation på G

Snart väntar en intressant sådan - för ovanlighetens skull. Det är en avhandling av Johannes Pulkkanen om Johannes av Korset och ortodox teologi som står i fokus. Jag har just fått ett ex att dra mig undan med och börja läsa. Ser fram emot det.

Den har ett dramatiskt svart omslag som passar bra till titeln: "The Dark Night - St. John of the Cross and Orthodox Theology". Här hittar ni en kort sammanfattning (abstract).

Även en föreläsning av opponenten verkar intressant.

Funderar själv sen några timmar tillbaka på hur det vore att ge ut en teologisk avhandling - om Gud.

Minst miljoner sidor tjock. Varav tusen sidor abstract.

Helt blanka allihop!!

Undrar vem som skulle våga opponera på den?

Slöseri med papper också, kanske?

Men det vore kul... :-)

5 kommentarer:

Henrik Engholm 21 maj 2009 13:31  

Skulle gärna gå på och lyssna också, samt på Andrew Louth på måndag, men det går tyvärr inte. Om det går att rapportera från en disputation får du gärna skriva något... :)

Charlotte Therese 21 maj 2009 14:48  

Jag kanske skriver något sen - sannolikt några guldkorn från föreläsningen i så fall - disputationer är nog som du redan anar svårare att rapportera om... Kanske särskilt då det handlar om mystik teologi. Då borde man nog förklara även den... Och då blir det till att skriva en hel avhandling själv... :-)

Charlotte Therese 22 maj 2009 19:34  

Här kommer en liten rapport från dagen... :-)

Det var en intressant disputation (men så är det ju "mitt" ämne - det var nog knepigt för dem som inte hade läst avhandlingen eller kände till så mycket), och det blev en trevlig mottagning efteråt - i högsta grad ekumenisk - så jag passade på att mingla lite för några djupa mikrosamtal i pauserna mellan musiken.

Kort sagt: en lyckad dag! Synd att du inte kunde vara där...

Henrik Engholm 23 maj 2009 16:48  

Tack, kul att höra. Min kollega Torbjörn Aronson nämnde idag att det är nog inte ofta så många Ortodoxa troende och livetsordare samlats på samma ställe! :)

Charlotte Therese 23 maj 2009 17:13  

Nä, eller katoliker, pingstvänner, svenskkyrkliga, etc, etc.

Det var nog personer där från de flesta samfund...

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP