torsdag 14 maj 2009

Kretas katter - del II

4 kommentarer:

Bitte 14 maj 2009 14:36  

Vilka underbara och fantastiskt vackra missar! Tack för att du delar med dig av dessa underbara bilder!

Charlotte Therese 14 maj 2009 15:16  

Ja, katterna, och den på sina håll alldeles hänförande naturen - var största behållningen av resan!

Det var ett helt gäng på 7-8 katter som höll till i närheten av hotellet. De som till en början var avvaktande blev snart mindre skygga och flera av dem var riktigt keliga, och en följde mig nästan överallt sista dagen - låg utanför min dörr i timtal - och gick t.o.m. med mig ut på en klippa farligt nära vattnet.

Har tyvärr inget bra foto av en av mina absoluta favoritkatter - för han/hon var alltid framme så snabbt, kom rusande så snart den såg mig, och kom så nära både mig och kameran att det inte gick att fota den på samma sätt som de andra.

De jamade också ursött.

Vet inte om det är för att de flesta var så magra som de har sån speciell ansiktsform - de liknar mer egyptiska katter än de katter vi är vana att se.

Katterna är tyvärr också orsaken till antibiotikakuren som jag just avslutat - en läkare jag fick lov att söka upp (en hel dag gick åt till det) propsade på att jag skulle ta den för säkerhets skull - ifall jag smittats av några av katterna som uppenbarligen inte var friska utan såriga (skabb? kattpest?). Fick själv liknande sår efter ett par dagars kattklappande. Men förhoppningsvis är det något annat ofarligt - för kuren hjälpte inte.

Det var också den keligaste favvokatten som bet mig - men det var av misstag. Hade lite sardiner över sista kvällen, som jag tänkte att de skulle få - höll i en bit och räckte fram den, men katten var så ivrig/hungrig att den missade sardinen men träffade fingret. Det syns fortfarande ett hål efter den sylvassa tanden. Dessförinnan hade jag just precis skurit mig djupt i ett annat finger på sardinburken...

Intet är som "semester"....?

Bitte 14 maj 2009 20:39  

När jag var i Tunisien för ett antal år sen hade vi också ett gäng vackra katter som hotellgäster - vi delade många sardinburkar med dem! Katter är så underbara djur.

Jag hoppas du piggar på dig snart!

Charlotte Therese 14 maj 2009 21:06  

Tack!

Tidigare sardinburkar under veckan funkade bra att öppna - det var den sista som var fatal.

Men den innehöll mycket fisk så det räckte till alla...

Katterna undrar säkert vart sardintjejen tog vägen... :-)

En del pasta gick också ner i utsvultna kattmagar. Och pommes frites. Undrar vem som matar dem nu. Hoppas någon gör det...

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP