tisdag 1 mars 2011

Påskuppropet - fler länkar

Artiklar och blogginlägg flödar över i ämnet...nedan är bara ett litet urval.

Samtidigt håller Försäkringskassan på att monteras ner. Förmodligen för att avskaffas som helhet inom kort. Jag undrar hur det blir med den redan vacklande rättssäkerheten när sjukas arbetsförmåga snart lär bedömas, inte av läkare, inte ens av medicinskt okunniga handläggare, utan av datorer. Hur och var överklagar man en dators "beslut"?

Jag förmodar att handläggarna på Försäkringskassan, som nu mister sina jobb, och riskerar att skyfflas in i Fas 1, 2 och 3, kan tänkas vara intresserade av att delta i påskuppropets protest mot vad som sker gentemot sjuka, och där FK-personalen ofta har hamnat i kläm mellan att ta hänsyn till vad de sjuka behöver och de nya absurda och hårda reglerna som politikerna har beslutat om.

Vi är med stormfart på väg mot ett allt omänskligare samhälle, och det är hög tid att dra i nödbromsen nu - på alla fronter!

Ärkebiskopen börjar blogga - ger diakoner sitt stöd


Diakoner och människors rätt (Anders Wejryd skriver om detta i sitt första blogginlägg, och länkar bl.a. till påskuppropet på facebook.)

Två olika påskupprop mot utförsäkringarna (Sakfel: mitt upprop startades i mitten av januari.)

Kyrkan måste protestera mot utförsäkringarna (Mycket fin artikel - dessutom ur "ateistiska" ögon.)

Påskuppropet är en genuint kristen handling (svar till Maria Ludvigsson)

Kyrkorna måste ena sig bakom Påskuppropet - för Guds skull
(svar till Roland Poirier Martinsson)

Arrogant av Poirier Martinsson


Påskuppropet engagerar

En kyrka utan politik är en kyrka utan bekännelse


Kyrkan i politiken och politiken i kyrkan

Dags för Sveriges kristna att ta ställning!

Kyrkorna diskuterar nytt upprop


1039 utförsäkrades - nu diskuteras nytt påskupprop

Påskuppror för alla som utförsäkrats
(Sakfel: SKR har inte tagit initiativet till påskuppropet, men förhoppningsvis hänger de på de befintliga initiativen så småningom.)

(S)venska kyrkan om vårt sjukförsäkringssystem (Samma sakfel som ovan om SKR, likaså fel att koppla det till s-politik.)

Påskuppropet (Sakfel vad gäller både mig själv och mitt initiativ, som är partipolitiskt oberoende, men intressant läsning om hur det går till i Förvaltningsrätten vid överklaganden av FK-beslut.)

Kyrkans självmål (Expressens självmål består i tron att det bara är några diakoner i Svenska kyrkan som vill ha förändring, de inser inte hur brett det redan pågående påskuppropet faktiskt är, såväl bland kristna från höger och vänster som bland politiker från båda blocken. Vad som håller på att ske angående SGI-frågan saknar de tydligen också kunskap om. Skillnaden - som kan vara livshotande - mellan att som svårt sjuk tvingas till AF för att "den tillåtna sjuktiden är ute", och att som frisk stå till arbetsmarknadens förfogande, med eller utan a-kassa - borde vara uppenbar.)

Mer om hur nya regler drabbar utsatta.

Karta över städerna för manifestationer.

Namninsamling.

Påskuppropet på facebook

2 kommentarer:

Anonym 2 mars 2011 21:29  

Naturligtvis är de fall av utförsäkring som rapporteras i media upprörande. Men när man har läst olika bloggar och inläggen på Facebook är också den partipolitiska kopplingen mycket tydlig. Olyckligt att ett ärligt engagement får denna vinkling.

Charlotte Therese 2 mars 2011 21:56  

Vad enskilda personer skriver i sina bloggar och på Facebook får förstås stå för dem.

Påskuppropet är och förblir partipolitiskt obundet.

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP