fredag 18 mars 2011

Så här gör man bara inte!!!

Så här alltså:

"I nästa vecka planeras avvisning av två barn i Lund, fem och nio år gamla. De ska till Makedonien, ett land där de inte kan språket.

- Det här är obegripligt, säger barnens advokat, Peter Henrysson, till TT.

Barnläkarna Lars H Gustafsson och Marie Köhler protesterar hos Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson.

- Jag tror jag hör till dem som har längst erfarenhet i Sverige av sådana här ärenden och jag har aldrig sett något liknande, säger Gustafsson."

***

"Situationen - att hamna ensamma i ett nytt land, där de inte kan göra sig förstådda - kommer att skada barnen, menar barnens företrädare, juristen Anci Silfverberg.
– De är redan traumatiserade av vad de varit med om, och detta kommer att skada med ytterligare. De kommer inte att kunna säga vad de varit med om eller att de saknar sin mamma. De blir helt rättslösa, säger hon.

Samma uppfattning har barnens advokat, Peter Henrysson.
– De är för sårbara och ömtåliga för att ge sig ut på ett sådant äventyr, säger han.

I nästa vecka kommer barnen - som ännu inte vet något om den överhängande avvisningen - att informeras av polis. Inom 48 timmar ska de så sitta på ett plan mot Makedonien."

Läs mer här och här.

Agera t.ex. så här.

2 kommentarer:

Lars 19 mars 2011 09:11  

förskräckligt att behandla små barn så. om invandringspolitiken ska vara vettig och human kan man inte bara köra efter något slags blint regelverk som man tycks göra på migrationsverket.

Ninna 21 mars 2011 15:57  

Händer detta i Sverige.....
Jag är rädd.
Kram Cecilia

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP