måndag 28 februari 2011

Påskuppropet: motstånd och medvind

De är väldigt få, motståndarna. Hittills har jag bara sett till en enda. En kristen, katolik, dessutom.

Egentligen behöver det inte kommenteras så mycket, det räcker att hänvisa till Roland Poirier Martinssons egen absurda artikel.

Och kanske till Johannes Forsblom som ger svar på tal.

Själv undrar jag mest hur man läser evangeliet om man inte tycker att det är rätt att som kristen, och i förlängningen som kyrkor, agera enat och kraftfullt när redan utsatta människor far väldigt illa p.g.a. regler som det beslutas om politiskt.

För mig är det självklart, oavsett vilken regering som står bakom reglerna i fråga.

Det var nog lite synd att jag inte var med i programmet där Roland Poirier Martinsson debatterade med Helle Klein (blev tillfrågad, men hade inte möjlighet att svara på en gång, och då gick frågan vidare).

Det påskupprop jag har startat, vars manifestationer kommer att äga rum på omkring 40 platser i landet (hittills), den 25 april 2011, är partipolitiskt oberoende. Kyrkorna är redan med lokalt över landet, de är med oavsett vad SKR beslutar i frågan den 10 mars. Mest av allt är detta en gräsrotsrörelse bestående av folk från alla håll.

Och jag både uppmanar, uppmuntrar och vädjar till politiker som betecknar sig som blå, gröna och röda att vara med och engagera sig i detta lokalt där ni befinner er, gör det för era medmänniskors skull!

Jag sträcker ut en särskilt varm hand till just allianspolitikerna: var inte rädda för att följa era hjärtan i den här frågan, många av era kollegor är upprörda över det som sker, även om en del kanske inte vågar säga det offentligt. Ni ser ju tydligt (de flesta av er behöver inte ens något förstoringsglas!), vad som händer som en konsekvens av reglerna. Snälla, NU är det hög tid att agera utifrån det!

Vad väger egentligen tyngst: människoliv eller partipiskor?

5 kommentarer:

Alltid Rött Alltid Rätt 28 februari 2011 22:01  

Var inte hon i Aftonbladet, som jag tror du nämnde på Facebook, kristen också eller fattade jag fel?

Martinssons artikel är milt sagt absurd...

Tack för att du är så engagerad!

Kram

Charlotte Therese 28 februari 2011 23:31  

Tack!

Vem i AB tänker du på?

Alltid Rött Alltid Rätt 1 mars 2011 08:34  

Hon var representant för Svenskt Näringsliv tror jag? - http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article8626765.ab

Fast det är klart det står nog ingenstans att hon är troende, utöver att hon är medlem i Svenska Kyrkan?

Charlotte Therese 1 mars 2011 14:46  

Ja, jag vet inte.

Rent allmänt:

Medlemmar i Svk som inte är troende, men som ändå har valt att inte gå ur, finns det nog fortfarande kvar en hel del av, även om det försvinner en del varje år vid den tid då många går ur av kyrkoskatteskäl.

Ofta är det dessa, samt de som är politiskt aktiva inom partipolitiken inom Svk (märklig konstruktion, verkligen, som jag trodde skulle försvinna då svenska kyrkan separerade från staten), som har flest åsikter om vad kyrkan ska göra och inte göra, och hur tron ska tolkas i praktiken. Oavsett om de själva nånsin deltar i gudstjänster eller inte.

Men det är ju svårt att veta hur artikelförfattaren definierar sig själv eftersom hon inte uttryckligen skriver det.

Alltid Rött Alltid Rätt 1 mars 2011 15:11  

Det märker jag på min lilla församling att många har många olika saker de brinner för inom församlingen, inte minst de byggnader som är gamla, men likväl lyckas förfalla...

Så det behöver ju inte ha med tro alls att göra att man är engagerad.

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP