fredag 11 mars 2011

Påskuppropets snöboll blev en lavin...!

Igår var jag lite besviken över att inte SKR tog steget fullt ut att gå med i påskuppropet med hull och hår, så att säga.

Idag ser jag lite längre mot horisonten, och jag ser att det nog är allra bäst just precis så här. Att påskuppropet är och förblir en opretentiös gräsrotsrörelse, där alla är varmt välkomna och där trösklarna är låga och där det samtidigt är högt i tak.

Kyrkorna har redan fått en stor roll i det hela, men det har vuxit fram underifrån, och först nu, långt senare ansluter sig bland annat många biskopar. Gott så.

Det känns också viktigt att värna om den partipolitiska obundenheten, och därför gläder jag mig över att det finns politiker och sympatisörer från alla håll som uttalar sig positivt om det.

Det visar att vi håller på att nå dit vi ville. Att vi har markerat tydligt nog att detta handlar om medmänsklighet. Bara det. Det är mycket nog.

Påskuppropets manifestation lokalt i Uppsala har börjat förberedas. Det ska bli spännande att se hur det växer fram. Om någon som bor här har tips och idéer så är ni välkomna att maila mig.

Påskuppropet på Facebook hittar ni här.

Skriv också på namninsamlingen.

0 kommentarer:

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP