tisdag 16 juni 2009

Kommentarernas glädje och gissel

Aletheia-bloggen jubilerar nu med 40 000 kommentarer. Det är bara att gratulera!

Själv vet jag inte hur många kommentarer jag har fått, det är ju uppdelat på två bloggar dessutom. Går det ens att kolla på blogspot?

Men jag är faktiskt glad att det inte kommer hundratals kommentarer precis hela tiden, då skulle man ju aldrig hinna med något annat än att läsa och svara på dem... :-)

Kommentarer kan i bästa fall vara inspirerande och föra samtalet vidare, sådana kommentarer uppskattar jag verkligen. Ofta sägs det mest tänkvärda i inlägg med få och välformulerade kommentarer. Ibland glimmar där riktiga guldkorn som man kan gå och tänka på länge.

I inlägg där det snabbt blir en hetsig debatt, och därmed många kommentarer, spårar det tyvärr ofta (hm - alltid?) ur. Då leder samtalet ingen vart. Vid sådana tillfällen brukar jag fundera på att införa kommentarsmoderering eller rentav sluta blogga. För vad är vitsen med att upplåta rum för en offentlig dyngkastningsarena? Ingen alls, så vitt jag kan se.

Men visst behövs bloggarna och de goda samtalen i dem som komplement till övriga media, det är bara att konstatera, eftersom de stora tidningarna inte tar upp alla viktiga frågor eller vågar publicera kontroversiella/angelägna nyheter, eller alltid ger möjlighet till kommentarer från läsarna.

0 kommentarer:

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP