tisdag 27 april 2010

Bön

Gud...

Jag har en bön i denna mörka tid, som skulle ha varit en ljusets glädjefest.

Men här har du nu din sörjande världsvida kyrka, höljd av aska, inte bara från vulkaner.

En stor brand härjar i vår mitt, en reningens eld, och för den är jag innerligt tacksam, fast den bränner och förtär inifrån och ut.

Det mörka måste fram i ljuset, det onda behöver avslöjas och drivas ut ur alla skrymslen där det ännu gömmer sig.

Efter den välsignade påskelden - kom med ditt svalkande pingstvatten, kom med läkedom på djupet, hela det som är sårat och söndrat, ena det som är splittrat. Kom med upprättelse och försoning.

Hjälp oss till en fördjupad och sann kärlek till varandra. Hjälp oss att skapa trygghet för alla barn. Hjälp oss att vara salt och ljus i världen som med rätta förväntar sig det.

Ge styrka och vishet särskilt åt dem som leder kyrkan, ge oss alla inspiration och kraft att verka för förnyelse.

Ge ny glädje, nytt hopp, ny kärlek i sotiga hjärtan. Ge nytt liv...

Amen

1 kommentarer:

Mikael 30 april 2010 01:03  

Hej Charlotte Therese!

Jag vet inte vad som är värst, att kyrkan är driven av män som tappat förmågan att tänka klart eller, att den har under flera århundraden låta de fortsätta.

Det finns kanske en öppning på att det inte ses som något fel att gifta män får börja bli Präster, och kvinnliga Präster får återgå i ämbetet i den katolska kyrkan!

Jag är övertygad om att du har Herrens fulla uppmärksamhet på din bön och att likt fågel Fenix kommer Den Katolska Kyrkan resa sig upp med ransakad själ där alla som studerat och vill bli präster får det om de anses vara lämpliga oavsett kön eller civilstånd och där Den Katolska kyrkan återigen låter medlemmarnas andegåvor bli en resurs till kyrkans återuppbyggnad.

Jag hoppas du får gott mod och ser framtiden med tillförsikt.

/Mikael

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP