måndag 13 september 2010

Varför lurar kristdemokraterna väljarna?

"Kristdemokraterna har efter de senaste fyra åren visat att de driver en människofientlig politik som inte överensstämmer med det kristna budskapet. Svårt sjuka har kastats ut från sjukförsäkringen, personer med arbetsförmågenedsättningar har fått gå från sin anpassade deltidsarbeten och klyftorna i samhället har ökat markant. Många sjuka och utsatta tvingas idag vända sig till kyrkan för stöd och mat och Sverige har också fått en stor ökning av hemlösa. Bland Diakoner pratas det om "Det nya fattigsverige"."

/.../

Vi vill rekommendera alla att läsa debatten "Kristen och politiskt högerinriktad - hur går det ihop". I debatten kan vi läsa: "Men då undrar jag: hur kan ni som kallar er kristna vara positiva till en politik som öppet går ut på att ta från de mest utsatta: sjuka och arbetslösa, och ge till de friska och rika? Kan ni föreställa er att Jesus skulle vara positiv till det? Är det verkligen evangeliets budskap?"

Läs också debatten "Vi kan inte längre tiga om det nya Fattigsverige" av diakonen Karin Österby.
http://svt.se/2.35188/1.1720576/

Här finns hela artikeln.

Uppdatering:

Som av ett gudomligt ingripande skriver några kristna debattörer samtidigt det här.

VAKNA UPP NU OCH SE VAD SOM PÅGÅR, ALLA KRISTNA!!!!

1 kommentarer:

Lars 13 september 2010 21:34  

uff charlotte therese du är duktig med siffror och procent kanske borde satsa på att bli någonslags "kontra" politiker, eller kanske befrielse teolog :)

Ja som lågavlönad och tidvis tvingad till social hjälp är jag väldigt nyfiken om kyrkorna i sverige kommer att vakna för den här problematiken och utvecklingen i sverige och ifall klass klyftorna kommer fortsätta bli större, Läser man Dagen märks det att det finns många KD där eller allians. Risken är ju att man helt tappar förtoendet som en kyrka för alla även dom fattiga i sverige.Jag har haft det uppe på en annan blogg att i vissa länder talar man om arbetarklass kyrkor och medelklass kyrkor jesus kropp i splittring på grund av politik.

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP