tisdag 14 september 2010

Lästips inför valet

Pressmeddelande: "Kristdemokraternas väljare grundluras" http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/resurs/pressrelease/view/kristdemokraternas-vaeljare-grundluras-469313 "Kristdemokraterna har efter de senaste fyra åren visat att de driver en människofientlig politik som inte överensstämmer med det kristna budskapet. Svårt sjuka har kastats ut från sjukförsäkringen, personer med arbetsförmågenedsättningar har fått gå från sin anpassade deltidsarbeten och klyftorna i samhället har ökat markant. Många sjuka och utsatta tvingas idag vända sig till kyrkan för stöd och mat och Sverige har också fått en stor ökning av hemlösa. Bland Diakoner pratas det om "Det nya fattigsverige"."

Debatt i Aftonbladet: "Kristna, byt block!" http://www.aftonbladet.se/debatt/article7776405.ab "Kyrkobesökare röstar traditionellt borgerligt – nu vädjar kristna debattörer sina medtroende att byta sida: ”Alliansen har försämrat för de utsatta.” "Vi uppmanar därför alla kristna som traditionellt röstat borgerligt, eller som lutar åt att göra det i år: Tänk efter och pröva i ditt hjärta – är stöd till denna politik förenligt med att bejaka Jesus som sin mästare och vilja följa honom?"

Pressmeddelande: "KD kommer inte få syndernas förlåtelse av oss" http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/per-kvist-associates/pressrelease/view/kd-kommer-inte-faa-syndernas-foerlaatelse-av-oss-456512 "Vi har alltid lärt oss att Jesus står på de godas sida, så han kan knappast vara särskilt glad när det är så illa att folk tar sina liv på grund av en gigantisk utsortering! Kom nu inte och säg att det inte sker för det har vi själva erfarenhet av, förutom alla reportage i media. Och inga av varningarna vad reformen skulle leda till togs på allvar. I dag sker det man försökte påtala för regeringen innan reformen röstades igenom, trots detta görs inget för att ändra besluten"

Diakoner: "Vi kan inte längre tiga om det nya Fattigsverige" http://svt.se/2.35188/1.1720576/ "Sociala myndigheter skickar unga, fattiga föräldrar till kyrkan för att de ska få mat och blöjor. Socialtjänsten slarvar så att hyresgäster blir vräkta.
Diakoner vid Hässelby församling vittnar om en ny grupp unga vuxna i fattigdom, och menar att det handlar om ett politiskt systemfel"
Kristen och politiskt högerinriktad - hur går det ihop? http://katolskakyrkan.blogspot.com/2010/07/kristen-och-politiskt-hogerinriktad-hur.html "Hur kan man som kristen rösta på partier som förbättrar för de friska och starka, men försämrar för de sjuka och svaga, som tar från de fattigaste och ger till de rikaste?"

"Tydligt samband mellan de nya sjukreglerna och socialbidragen" http://www.utredarna.nu/kjellrautio/2010/09/08/tydligt-samband-mellan-de-nya-sjukreglerna-och-socialbidragen/ "Nästan 70 procent av de tillfrågade kommunerna uppgav att de fått fler socialbidragstagare på grund av de nya sjukreglerna. Dessutom uppgav 75 procent av kommunerna att socialbidragskostnanderna ökat på grund av de nya reglerna i arbetslöhetsförsäkringen"

"Kyrkans diakoner i uppror" http://www.socialpolitik.com/kyrkans-diakoner-i-uppror/ "Sjuka drivs ut i arbetslöshet. Barn växer upp i fattigdom. Diakoner samlas nu i upprop till regeringen: Vi kan inte vara tysta när man sparkar på dem som redan ligger"

"Diakoner protesterar mot hårdare sjukregler" http://www.dn.se/insidan/insidannotiser/diakoner-protesterar-mot-hardare-sjukregler-1.942375 ”Vi som diakoner ifrågasätter regeringens mål med sjukförsäkringsreformen om att minska antalet sjukskrivna i riket med 60 000 personer, när dess konsekvenser blir att slå på den som redan ligger. Det är högst orättfärdigt!”, skriver diakonerna i uppropet.

"Diakon varnar för ett nytt klassamhälle" http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=196245 - "Jag hoppas att frågan blir så brännande att regeringen måste backa.Det säger Marie Larsson, diakon i Visby domkyrkoförsamling, angående de nya reglerna för sjukskrivna som regeringen beslutar om i morgon. Till henne vänder det sig fler än någonsin med behov av hjälp med ekonomin."

"Tvingas till kyrkan för att få mat tack vare alliansen i det nya fattig Sverige" http://claeskrantz.se/arkivet/4436 "Det är värt att påpekas att det är alliansen som är ansvarig för a-kassans villkor och utformning. Det är alliansens som är ansvarig för försäkringskassans organisation och utformning. Det är den moderatledda alliansen som bestämt att det ska vara svårare för folk att ‘leva på bidrag’"

"Många vänder sig till kyrkan" http://svt.se/2.33782/1.1823151/manga_vander_sig_till_kyrkan?lid=senasteNytt_363929&lpos=rubrik_1823151 "Under året har vi hört mycket om finanskrisen och om människor som varslats från sina jobb. Nu kommer effekterna hos myndigheter som försäkringskassan och socialtjänsten. Fler söker hjälp och handläggningstiderna ökar. Resultat för dem som inte har några ekonomiska marginaler blir direkt och de hamnar snabbt i ett utsatt läge"

"Ny stor grupp ber kyrkan om ekonomisk hjälp" http://www.sydostran.se/index.84368---1.html "Arbetslösa, sjuka, barnfamiljer, folkpensionärer i akut behov av tandvård... Dagligen möter diakonerna i Svenska kyrkan i Blekinge människor som behöver ekonomisk hjälp till det allra nödvändigaste"

1 kommentarer:

Alltid Rött Alltid Rätt 14 september 2010 21:11  

Jag kan även rekommendera ett av mina inlägg: http://alltidrottalltidratt.blogspot.com/2010/03/mangder-av-ar-sen-jag-skrev-en.html

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP