fredag 25 december 2009

Midnattsmässoattack?

Så, några minuter efter att midnattsmässan från Rom avslutats kommer nyheten att påven då han var på väg in i kyrkan knuffades (attackerades?) av en kvinnlig pilgrim.

"Det var enligt Vatikanen en pilgrim som tryckte på så att påven, katolska kyrkans överhuvud, föll just när han var på väg in i kyrkan. Kvinnan försökte enligt vissa vittnesuppgifter slå ned honom när han var på väg mot mittgången. Påven kom snabbt på fötter och kunde inleda mässan som planerat."

Själv tittade jag inte direkt uppmärksamt, lyssnade mest medan jag höll på med annat, och märkte bara att det hela stannade av i början. Fast det fortsatte snart.

Bra förresten att mässan började två timmar tidigare i år. Fattar inte varför den börjar först vid midnatt i de flesta av de katolska kyrkorna. Den kan väl lika gärna sluta då? Hoppas fler följer påvens exempel där... Så att de som bor utanför stan kan vara med nån gång. Sista bussen går innan mässan är slut som det är nu.

3 kommentarer:

Anonym 25 december 2009 03:22  

är själv muslim men i mitt land brukar man fasta o förbereda inför julen den 24,jag fattar fortfarande inte varför svenskar firar den 24 istället för den 25?

Sanct Clemens 25 december 2009 09:49  

Anledningen är mycket gammal och bygger på judisk tideräkning. Dagen börjar inte vid 24:00 utan när solen gått ner och alltså börjar Juldagen på aftonen den 24:e.
I Sverige så har man dock missförstått det hela och tror att julen är under hela dygnet den 24:e, men den börjar som sagt inte förens efter att solen har gått ner den 24:e.
Fastan gäller också för katoliker den 24:e. Egentligen så är hela adventstiden en fastetid, men endast julafton är strikt fastedag numer. I vår kyrka så hade vi julnattsmässan redan vid 22:00 och juldagsmässan kl 11:00 så jag kan vara med på båda delarna:)

God Jul

Charlotte Therese 25 december 2009 13:01  

Anonym,

Ser att du fick svar redan!

Sanct Clemens,

Vilken församling har det så bra ordnat?

Bloggregister

bloggping Bloggtoppen.se Photography Art Blogs - BlogCatalog Blog Directory Top Religion bloggar Blog Flux Directory Religion Blogglista.se Add to Technorati Favorites Reggad på Commo.se Filosofi/Religion
eXTReMe Tracker
Creeper

Bloggheader

Copyright, bild: Charlotte Thérèse

Senaste inlägg

Kristen webbring

  © Blogger template Fishing by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP